Подкрепяме изключително много борбата с климатичните промени, опазването на околната

...
Подкрепяме изключително много борбата с климатичните промени, опазването на околната
Коментари Харесай

Борисов иска план от ЕК за държавите с въглищна енергетика

Подкрепяме извънредно доста битката с климатичните промени, опазването на околната среда, нисковъглеродните излъчвания, само че в това време желаеме с Европейската комисия да се откри проект за страните от Централна и Източна Европа, на които голямата част от енергетиката им е на въглища . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на постоянното съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

Той уточни, че България е такава страна, защото близо 60% от силата се създава от въглища.

По негови думи плановете на страната ни са за реализиране на до 40% таван понижаване на излъчванията до 2030 година " Това беше лимита на нашите сили да се оправим сами. Моите политически съперници в България се надпреварват да приказват по какъв начин желаят да запазят миньорите, мините и топлоелектрическите централи, само че в Европейския парламент социалдемократи, десни отвън ГЕРБ, либералите от Движение за права и свободи, от Българска социалистическа партия са дали своят вот за 60% таван ", разясни министър-председателят.
 Обратното преброяване за въглищната енергетика почнало
Обратното преброяване за въглищната енергетика почнало

Днес отрасловият съвет ще взема решение старите проблеми на мини " Марица Изток "

Той беседва с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен българските специалисти, които работят по тематиката, да изпратят писмо с всички проблеми, които ще има страната ни, в случай че мине в подобен режим на скорошно затваряне на мощности. Премиерът настоя за диалог за бъдещето след 5, 10, 15 години на мините, на топлоелектрическите централи. Досега обаче получавал единствено популистки отговори по какъв начин централите не би трябвало да се затварят, до момента в който в Екологичен потенциал съперниците му дали своят вот друго.

Относно договарянията за бъдещото партньорство сред Европейски Съюз и Англия, които ще бъдат разисквани на днешното съвещание на Европейския съвет, Борисов изрази вяра, че се откри компромисно решение и единството на Европейски Съюз ще се резервира. Той акцентира, че остава малко време, в което би трябвало да се реализира съглашение за отдръпването на Англия.
 Петкова: Въглищните централи ще бъдат употребявани до 2030 година, с небосвод до 2050 година
Петкова: Въглищните централи ще бъдат употребявани до 2030 година, с небосвод до 2050 година

Чака президентът да я осведоми, по какви енергийни планове работи

Премиерът приветства Европейската комисия за усилената й работа по основаването на обединен медицински протокол и обединен жанр на деяние в Европейски Съюз в изискванията на пандемия.

Той уточни, че е извънредно значимо придобиването на ваксини от всички страни членки да бъде транспарантно и заслужено, както и да се подкрепя медицинските системи да удържат, защото всяко затваряне на стопанските системи по негови думи ще бъде съдбовно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР