Подкрепяме и насърчаваме производители като вас, които разработват иновации. Осигурихме

...
Подкрепяме и насърчаваме производители като вас, които разработват иновации. Осигурихме
Коментари Харесай

Министър Пулев: Подкрепяме иновациите, това е бъдещето

Подкрепяме и насърчаваме производители като вас, които създават нововъведения. Осигурихме доста средства за бизнесмените в България и по двете стратегии, ръководени от МИР. Това е бъдещето - да има пари да се предизвикват нововъведенията и модернизацията. Това сподели министърът на нововъведенията и растежа при връчването на премията на компания „ Тони Старт “, оповестяват от пресцентъра на ведомството.

Българската компания получи наградата за новаторско цифрово млекосъхранение и изстудяване на мляко, на място, на щанда им на фермерския събор в Лясковец, където от Гергьовден до на следващия ден се събират над 60 хиляди овцевъди и аграрни производители.

Системата на компания „ Тони Старт “ работи на автоматизиран повтаряем режим, задаван на модула за ръководство. Софтуерът събира данни в действително време за количеството, продължителността и параметрите на работа на обособените уреди за предпазване и изстудяване на продукцията и контролира онлайн процеса и качеството на продукта. „ Подкрепата ни за нововъведенията и растежа в бранша на земеделието и отглеждането на животни се реализира посредством две от нашите структури - Фонда на фондовете и Банката за развиване “, сподели Пулев.

По думите му, се чака Българската банка за развиване да създаде нов механизъм за финансиране на компании в сектора при облекчени условия.

Пулев акцентира, че страната застава компактно до бизнеса, семействата и родните производители и единствено за няколко месеца в границите на служебния кабинет, с екипните старания на министрите, са обезпечени 20 милиарда лева европейски средства по 10-те утвърдени от Европейска комисия за България стратегии, както и специфичното финансиране за сегмента земеделие и селски региони.



„ Светът се ориентира към нововъведения в храните - до 2050 година, съгласно данните на Организация на обединените нации, ще се изисква 60% нарастване на хранителната продуктивност по отношение на увеличаващото се население “, акцентира той и добави, че МИР поддържа посредством своите стратегии нововъведенията и в този сегмент. На въпрос за напредъка на бизнеса от региона по Плана за възобновяване и резистентност, Пулев разгласи, че от Област Велико Търново по процедурата за Технологична рационализация от ПВУ са утвърдени 16 плана, за които МИР ще изплати близо 5 млн. лева на спечелилите компании от Велико Търново, Павликени и Горна Оряховица.

„ По втората процедура от ПВУ - за киберсигурност - ще изплатим настрана близо 700 хиляди лв. на други 33 компании от Лясковец, Свищов, Горна Оряховица и Велико Търново “, сподели още Пулев. „ Общо по Плана за възобновяване региона ще получи над 5 млн.лв., като с част от 50-те компании договорите са към този момент подписани или ще се сключат до края на месеца “, добави още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР