Подкрепяме България напълно да се присъедини към Шенген. Искаме да

...
Подкрепяме България напълно да се присъедини към Шенген. Искаме да
Коментари Харесай

Холандският премиер подкрепи България за Шенген и еврозоната, но поиска още работа

Подкрепяме България изцяло да се причисли към Шенген. Искаме да похвалим напъните по използването на нужните политики и промени, с цел да се осъществя това, само че работата към момента не е свършена до дъно. Това съобщи холандският министър председател Марк Рюте след срещата с българския си сътрудник Бойко Борисов, оповестява " Фокус ". Той е един от най-сериозните съперници в Европейски Съюз на концепцията България да влезе в Шенген.

Двамата организираха диалог в постройката на Министерския съвет в София. По време на срещата си двамата са разискали икономическият прогрес на България, като съгласно Рюте страната е " основен състезател в района ".

Холандският министър председател акцентира, че България е изпълнила всички критерии за влизане в еврозоната. Все отново имало " още мъничко какво да се направи ", само че съгласно него това щяло да стане напълно скоро. Той похвали " огромните достижения на страната във връзка с външния дълг и икономическия напредък ".

От своя страна Борисов съобщи, че Холандия е най-големият вложител в България, като уточни, че са вложено 7.1 милиарда евро.

" Холандия е от най-мощните стопански системи в света, тъй като са доста внимателни и деликатни. Всяко евро се следи къде отива и по тази причина са такава сполучлива страна. Ние демонстрираме същата дисциплинираност в доста сфери. Надявам се за еврозоната и Шенген. Безспорно външната граница към този момент не е проблем, тъй като всички знаят, че я пазим извънредно добре ", добави Борисов.

" Мога да кажа, че одобрявам този мъж и той харесва мен ", отговори му Рюте.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР