Подкрепям проф. Герджиков за кандидат-президент. Той е интелигент, учен -

...
Подкрепям проф. Герджиков за кандидат-президент. Той е интелигент, учен -
Коментари Харесай

Боян Биолчев обясни защо подкрепя Анастас Герджиков

" Подкрепям проф. Герджиков за кандидат-президент. Той е интелигент, академик - човек със международен, а не районен и злобно-изобретателен диалект. Аз самият съм отказвал неведнъж, върховете, което си представям са единствено в хартията или в компютъра ".

Това съобщи пред NOVA някогашният ректор на Софийския университет проф. Боян Биолчев.

Според него сближение е идеята на Герджиков и той знае прелестно, че където няма схващане, че нещо е допустимо, мъчно може да се реализира естетика.

" Целта ни не трябва да е оцеляване, а блян към по-добро. Усещането е сякаш ориста не е зависи от индивида, би трябвало да се вградиш нещо, с цел да твое, нищо не идва като подарък. Сякаш нямаме политическа идея ", показа професорът.

Той разяснява и проблема с Македония.

" Няма от какво да се отхвърля България, държанието ни е довело до това доста от нещата да се преглеждат в Европа като народен нарцисизъм или предпочитание да реализираме нещо, което го няма. В някои връзки сами сме си отговорни ", сподели проф. Биолчев.

По думите му истината в разногласието сред България и Македония е сложна за онагледяване

" Винаги ми е било неловко от желанието да търсим великолепие на нацията си, в случай, че историята ни е написана от Византия ", счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР