Подкрепям идеята за създаване на единен регистър на автомобилите в

...
Подкрепям идеята за създаване на единен регистър на автомобилите в
Коментари Харесай

Йоловски: Време е да се създаде „дигитално досие“ за всеки автомобил

Подкрепям концепцията за основаване на обединен указател на колите в България с всички свързани с тях данни и е време да бъде основано „ цифрово досие “ за моторните транспортни средства у нас. Това досие ще даде цялостна информация за положението на колите и опция за потребителите да създадат осведомен избор при покупката. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски по време на кръгла маса на тематика „ Предизвикателства пред устойчивата подвижност. Отключване на капацитета на България “, проведена от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

Дигиталното досие ще съдържа информацията за всички свързани със съответния автомобил събития – благосъстоятелност, резултати от годишния механически обзор, неговата годност, съществуването или неналичието на застраховки, както и осъществените поправки. Всичко ще бъде налично на едно място, посочи министър Йоловски.

Той осведоми, че се възнамерява в бъдещия електронен указател да бъде интегрирана информацията, налична в построените през последните 6-7 години системи, като да вземем за пример в Националния указател на пътните транспортни средства, в Регистъра на осъществените периодически прегледи за инспекция на техническата редовност на пътните транспортни средства и в Регистъра на застраховките „ Гражданска отговорност “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР