Подкрепилите връщането на хартиените бюлетини в 48-ото Народно събрание не

...
Подкрепилите връщането на хартиените бюлетини в 48-ото Народно събрание не
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Връщането на хартиената бюлетина не е аргументирано

Подкрепилите връщането на хартиените бюлетини в 48-ото Народно заседание не показаха действителни причини за гласуването си . Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от " Демократична България " Божидар Божанов. По думите му няма нито един образец за операция при машинния избор.

Според него посочените от Българска социалистическа партия случаи на известие " Дневникът е фалшифициран " при машинно гласоподаване в действителност са доказателство, че системата е предпазена от злоупотреби. Божанов разясни, че сходен надпис се появява при разменени или дефектни флашки.

Божанов посочи, че при напълно машинния избор от юли 2021-а година по-висок % възрастни хора са дали своят вот спрямо изборите през април при налични хартиени бюлетини. Той дефинира изказванието, че машинното гласоподаване плаши възрастните хора като обидно . Отливът на гласоподаватели не е поради машините, а поради поредицата неуспехи да се образува държавно управление в Народното събрание. Това е рецензия към политическата класа, а не към машините, добави народния представител.

Божанов изрази опасения, че гласуването с хартия ще ни върне към доста проблеми в изборния ден и изборната нощ . Според него още веднъж внезапно ще скочи броят на невалидните бюлетини. Той бе безапелационен, че точно машинното гласоподаване е помогнало броят на невалидните бюлетини да спадне от 80 000 на практика до нула.
 Без скрито гласоподаване: На идващите избори гласуваме и с хартия, и с машина
Без скрито гласоподаване: На идващите избори гласуваме и с хартия, и с машина

Народните представители гласоподаваха със 125 гласа " за ", 100 " срещу ", въздържали се нямаше
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР