Подкрепената от БСП кандидат за кмет на София Мая Манолова

...
Подкрепената от БСП кандидат за кмет на София Мая Манолова
Коментари Харесай

Манолова и Фандъкова в спор за нови обществени поръчки за София

Подкрепената от Българска социалистическа партия претендент за кмет на София Мая Манолова и кандидатиралия се още веднъж сегашен кмет на София Йорданка Фандъкова от ГЕРБ си през медиите реплики за нови публични поръчки за електробуси и зарядни станции. В същото време общински съветници групата на ГЕРБ жигосаха Манолова като " некомпетентна по обикновени въпроси ". Миналата събота в сходна обмяна на реплики Манолова разгласи, че поръчките за боклука на София " вонят ", ГЕРБ още веднъж " подуши " непросветеност у Манолова.

Манолова: Столичната община бърза с поръчки предизборно

" Манолова през днешния ден освети още две " незабавни " публични поръчки, които Столична община бърза да осъществя дни преди локалния избор. Този път става въпрос за закупуването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лева с Данък добавена стойност ", се споделя в публикувано до медиите прессъобщение от Манолова. В него се акцентира, че парите се харчат непрозрачно, " тъй като липсва разискване с жителите какви тъкмо електробуси да бъдат купени, както и претекстове за какво поръчката е дефинирана по този метод ".

" Възникват въпроси за какво тези поръчки са оповестени – едната на 27 август 2019 година, другата на 9 септември – и ще бъдат отворени безусловно два дни преди изборите, на 23 и 24 октомври т. година, освен това едната поръчка, забележете, която сякаш е незабавна, е трябвало да бъде отворена на 9 октомври 2019 година Но с смяна в параметрите на тази процедура, столичното транспортно сдружение насрочва датата на отваряне на предложенията за 23 октомври 2019 година ", написа Манолова.

Тя декларира, че във вторник може да сложи в плик името на претендента, който ще завоюва едната поръчка, " която е пренасочена от 9 октомври за 23 октомври 2019 година, забележете, с цел да няма време да се развихри скандал с авансово избрания, спечелил претендент ".

Манолова пита столичния кмет Йорданка Фандъкова " за какво продължава да употребява общински запас в своята предизборна акция ". " Смятам, че не е почтено пред столичани госпожа Фандъкова да афишира своята партийна листа на ГЕРБ в общински лечебни заведения, вършейки сякаш работата си като кмет, правейки сякаш неотложни и значими за работата инспекции, да анонсира и да афишира претендентите в листата, употребявайки позицията си на кмет ", декларира Манолова.

Преди ден, при посещаване в " Майчин дом " Фандъкова разгласи, че шефът на родилното поделение Асен Николов влиза в листата на ГЕРБ за общински съветници, а на 19 септември, отново при посещаване в Първа многопрофилна болница за интензивно лекуване – София, разгласи, че кардиологът Иво Петров също ще бъде консултант от ръководещата партия.

Фандъкова: Притеснявам се, че Манолова приказва единствено за публични поръчки

Притеснявам се, че в последните седмици госпожа Манолова приказва единствено за публични поръчки и се тревожи, че те се вършат в този момент. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на журналистически въпрос за обвиняването на Мая Манолова, че предизборно е " дръпнала " отварянето на две публични поръчки за електробуси, с цел да може спечелилите компании вероятно да я поддържат, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . " Обществените поръчки са средството да можем да осъществяваме обектите на града. Аз различен законов метод не знам. Ако тя знае, дано да го каже. Очевидно не е осведомена за изискванията и периодите на оперативните стратегии, тъй като, в случай че се съобразяваме с изборите, значи да лишим града от тази голяма опция ", сподели още Фандъкова.
" Процедурите, свързани с това софиянци да дишат по-чист въздух, ги обявихме още през лятото и бяха отразени от всички медии ", съобщи Фандъкова. По думите ѝ това са процедури по закупуването на 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 нови трамвая. " Тези процедури са със предпазените средства по Оперативна програма " Околна среда ", означи кметът на София. Тя добави, че желае да успокои Манолова, че протоколите по довеждане докрай на тези поръчки ще бъдат със периоди по време на новоизбрания кмет.

ГЕРБ: Манолова е рискова непросветеност за града

В борбата на Мая Манолова за София жертва са жителите. Тя е умел политик и е учудваща некомпетентността, която демонстрира по обикновени въпроси. С изказванията си за публичните поръчки, госпожа Манолова демонстрира цялостна липса на подготвеност за европейските планове, тяхната отбрана и осъществяване.

Нейното държание е опасност за извоювани планове и реализирането на съответни ограничения за възстановяване непорочност на атмосферния въздух. До края на 2019 година София има опция да отбрани планове за екологичен превоз - 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая.

Така нареченият " самостоятелен " претендент на Българска социалистическа партия Манолова повтаря държанието си от времената на подкрепяния от нея кабинет " Орешарски ", когато европейските стратегии бяха затворени за България. Нека си спомним, че с нейния глас тогава се сътвори Министерство на капиталовото планиране, чиято цел бе да отклони финансови средства от София и да блокира развиването на града.

Никоя от размахваните от Манолова публични поръчки няма да завърши преди изборите, само че тя не знае това, явно тъй като не си е направила труда да се запознае с процедурите. В борбата на Манолова за София и лакомията ѝ за власт жертва са жителите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (118)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР