Подкрепата за вярващите в този момент е изключително ценна. Църквата

...
Подкрепата за вярващите в този момент е изключително ценна. Църквата
Коментари Харесай

Молитва за избавяне от кopoнавируcа

Подкрепата за вярващите в този миг е извънредно скъпа. Църквата се модернизира и е значимо, че изведе своите проповеди отвън храма, разясниха консуматори на обществената мрежа.

Хората всеобщо споделят молитвите и се надяват думите им да бъдат чути и рецесията по-бързо да бъде преодоляна.

За силата на молитвите приказва още Свети Йон Златоуст.

Силата на молитвата е угасяла силата на огъня, обуздавала е яростта на лъвовете, серпантина е войни, прекратявала е сражения, усмирявала е стихии, прогонвала е бесове, отваряла е вратите на небето, унищожавала е веригите на гибелта, прогонвала е заболявания, отразявала е злобата, укрепявала е градове да не паднат, и въобще – молитвата е отклонявала всевъзможни бедствия.

Ето и цялостният текст на днешната молитва:

Молитва за отърваване от ковид

Господи Иисусе Христе, Ти си пътувал през градове и села и си изцерявал всяка болест и всяка отпадналост. По Твоя заповед болните са оздравявали. Ела ни на помощ в този момент, когато светът е обзет от заболяването на ковид, и ни разреши да изпитаме лечебното деяние на Твоята обич.

Излекувай болните и инфектираните от вируса. Нека възвърнат здравето и силите си посредством качествени медицински грижи.

Излекувай всички ни от страха, който пречи на страните да си сътрудничат и на хората да си оказват помощ взаимно.

Излекувай ни от гордостта, която ни кара да се мислим за недосегаеми от болест, не признаваща граници.

Господи Иисусе, Лечителю на душите и телата, остани с нас в същото време на неустановеност и тъга.

Бъди с умрелите от вируса. Упокои ги в Твоя мир.

Бъди със фамилиите на умрелите, болните и инфектираните. Защити ги от заболяването и отчаянието, до момента в който се тревожат и страдат. Нека почувстват в сърцата си Твоя мир.

Бъди с лекарите, сестрите, учените и всички медицински лица, които лекуват и се пробват да оказват помощ на засегнатите, излагайки себе си на заплаха. Дай им Твоя мир и Твоята отбрана.

Бъди с водачите на всички страни. Дай им остроумен взор, с цел да работят с любов и с същинска угриженост за положителното на хората, на които би трябвало да служат. Дари властимащите с мъдрост, с цел да влагат старания и средства в дълготрайни решения, които да предотвратяват бъдещи рецесии или да ни приготвят за справяне с тях. Изпълни хората на виновни постове с Твоя мир, с цел да се стремят към него и в света.

Господи Иисусе Христе, без значение дали сме заобиколени от мнозина заболели или срещаме дребен брой, вкъщи или в чужбина, остани с нас, до момента в който се борим и скърбим, стараем се да се подготвим и да издържим. Замени паниката ни с Твоя мир.

Излекувай ни, Господи!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР