Подкрепата за въоръжена борба почти се е удвоила сред палестинците

...
Подкрепата за въоръжена борба почти се е удвоила сред палестинците
Коментари Харесай

Нараства подкрепата за насилствено решение на конфликта между Израел и Палестина

Подкрепата за въоръжена битка съвсем се е удвоила измежду палестинците през последните шест месеца, до момента в който поддръжката на израелците за решителна военна атака за преустановяване на спора се е нараснала с съвсем 60 % за същия интервал. Това демонстрира ново социологическо изследване, представено от израелски медии.

Допитването също по този начин е открило, че множеството израелски евреи и множеството палестинци към този момент не имат вяра, че решението за две страни е вероятен метод за преустановяване на израелско-палестинския спор.

Проучването, оповестено на всеки шест месеца, е било извършено през декември 2017 година, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи решението си да признае Йерусалим за столица на Израел. Това разгневи палестинците и накара ръководителите на палестинците да бойкотират администрацията на Тръмп.

" Палестинските настройки стават по-песимистични като цяло, а поддръжката за интифада след признаването на Йерусалим за столица на Израел от страна на Тръмп ", акцентират социолозите.

След оповестяването на решението на Тръмп избухнаха кървави митинги в Западния бряг и Ивицата Газа от страна на палестинците.

Запитани какво би трябвало да се случи оттук насетне, единствено 26 % от палестинците са избрали разновидността за спокойно съглашение, което е забележителен спад от 45% през юни предходната година. 38 % са подкрепили въоръжена битка, което е забележителен растеж в съпоставяне със единствено 21 на 100 в предходното изследване.

Подобна, въпреки и по-малко последна наклонност е била регистрирана измежду израелците. 38 на 100 са показали, че би трябвало да има блян към сключването на кротичък контракт, което е спад от 45% преди шест месеца, а % на поддръжниците за " решителна военна атака " за преустановяване на спора са се нараснали от 12 на 19 %.

Проучването също по този начин е открило, че единствено 46 % от израелците и същия % от палестинците поддържат решението за две страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР