Подкрепата за регионалния министър Николай Нанков от страна на кметове

...
Подкрепата за регионалния министър Николай Нанков от страна на кметове
Коментари Харесай

Кметове се обявиха в подкрепа на регионалния министър


Подкрепата за районния министър Николай Нанков от страна на кметове на разнообразни общини продължава. Пред Kmeta.bg градоначалниците на 4 общини обявиха, че работят доста добре с районния министър и са изрично срещу неговата оставка. Основното терзание е, че при промяна на министъра ще се стигне до закъснение на готови и утвърдени планове, защото доста неща зависят от министъра.

Регионалният министър Николай Нанков подаде оставка дружно с сътрудниците си Валентин Радев и Ивайло Московски, като по този начин те поеха политическа отговорност след тежката злополука с рейс край Своге, в която починаха 17 души.

„ Твърдо стоя зад министър Нанков, тъй като във времето, в което той беше в изпълнителната власт сподели, че е правилен сътрудник, на който може да се разчита. За мен беше наслаждение и като заместник-министър и министър да работя с него “, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов. По думите му тази оставка е прибързана и би трябвало да се намерения съществено върху нея.

„ Общините главно споделят с министерството на районното развиване и благоустройство и мисля, че в случай че министър Нанков напусне това министерство - ще бъде загуба освен за държавното управление, само че и за българските общини, които всеобщо го поддържат “, сподели кметът в качеството си на зам.-председател на Националното съдружие на общините.

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова също съобщи поддръжката си за Нанков поради положителната работа, която е свършена до момента. „ За времето, в което аз съм кмет не съм срещала по-бърз, по-деен и динамичен министър. За времето, в което Николай Нанков е министър, община Ивайловград получи позволение по един от многото съществени проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. Водопроводи и канализация в Ивайловград, непипани повече от 50 години! Благодарение на интензивността му и влизането в проблематиката ние сега подменяме цялата канализация и водопроводите в Ивайловград ", съобщи тя. Тя е безапелационна, че е добре да се премисли дали да се одобри оставката на Нанков.

Кметът на община Сатовча доктор Арбен Мименов, който е от Движение за права и свободи, също поддържа министъра на районното развиване и благоустройството и е срещу освобождението му от поста.

„ Работим съвършено с този министър. Винаги беседва намерено с нас, има сензитивност към проблемите на общините, към дребните обитаеми места. Благодарение на него се стигна до отпущането на сериозна финансова сума за подсилване на свлачището в село Плетена. Той разбра, че са застрашени здравето и живота на десетки хора и на момента предприе нужните стъпки за решаването на този огромен проблем в селището”, твърди кметът.

За кмета на Разлог Красимир Герчев районният министър освен има нужната експертиза за своя пост, „ само че и в човешки проект впечатлява “. „ Готов е постоянно да чуе думата ни, да дискутира с нас нещата и да реагира, с цел да ни окаже подпомагане. Вярвам, че има квалификацията и опциите да помогне и за стигането до истината за нещастието край Своге”, сподели градоначалникът на Разлог.

Той е изрично срещу приемането на оставката на министъра. „ Той е наш районен министър, с който ние, кметовете, работим доста добре. Това ще го потвърдят и сътрудници от други политически партии, което е задоволително висока оценка за професионализма, компетентността и качествата на министър Нанков “, сподели Герчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР