Подкрепата за консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел достигна най-ниско

...
Подкрепата за консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел достигна най-ниско
Коментари Харесай

Подкрепата за консерваторите на Меркел е намаляла до рекордно ниско ниво

Подкрепата за консерваторите на немския канцлер Ангела Меркел доближи най-ниско равнище от година насам, демонстрира оповестено през днешния ден допитване, съобщи Ройтерс. Анкетата демонстрира, че доверието понижава в миг, в който нараства от ден на ден фрустрацията на хората към метода, по който държавното управление на канцлерката ръководи коронавирусната рецесия.

Според изследването на института Форза Християндемократическият съюз на Меркел и баварският му сътрудник Християнсоциален съюз се радват на 29-процентна поддръжка, което е спад с 4 процентни пункта за седмица. Това е най-ниското равнище от началото на пандемията в Германия през март предходната година и след историческото проваляне на Меркел в два районни вота в неделя.

Допитването демонстрира, че Зелените печелят три процентни пункта до 21 %, а поддръжката за останалите партии остава непроменена. Социалдемократите, които са съдружен сътрудник в кабинета на Меркел, имат 16 %, осведоми Българска телеграфна агенция.

Много германци са гневни от бавното движение на имунизацията. Кампанията тази седмица понесе нов удар с решението на здравните управляващи краткотрайно да преустановят имунизирането с продукта на AstraZeneca поради опасения за неговата сигурност.

Случаите на болест нарастват в Германия тъкмо, когато някои ограничавания бяха разхлабени, а в допълнение на имунизационните проблеми, в страната няма въведена към момента всеобхватна система за тестване за ковид.

Фирми в Германия пък се оплакаха от закъснения в изплащането на помощи, а страната бе разтърсена и от скандал, обвързван с доставки на маски, който опетни още повече репутацията на консервативния блок. Заместник-лидерът на Свободната демократическа партия на Волфганг Кубицки сподели, че Меркел би трябвало да уволни някои министри. Според него би трябвало да си отидат министърът на опазването на здравето Йенс Шпан и министърът на стопанската система Петер Алтмайер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР