Подкрепата за консервативния политически блок на германския канцлер Ангела Меркел

...
Подкрепата за консервативния политически блок на германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Консервативният блок на Меркел удари ново дъно, сочи анкета

Подкрепата за консервативния политически блок на немския канцлер Ангела Меркел е намаляла до нов негативен връх на фона на разногласията в нейната ръководеща коалиция, демонстрира изследване, представено от ДПА.

Според анкетата на социологическия институт Ге Ем Ес поддръжката за християндемократите на Меркел и техните баварски сътрудници от Християнсоциалния съюз е паднала с 2 пункта до 27 % от последното допитване преди две седмици.

Това е най-ниската поддръжка за консервативния блок на Меркел, откогато институтът стартира да прави тези изследвания през 2002 година Резултатите удостоверяват наклонност, следена в други анкети в последно време, породила мнения, че дните на Меркел като канцлер са преброени след съвсем 13 години на власт, отбелязва ДПА.

Проучването, извършено сред 20 и 26 септември с присъединяване на 1005 пълнолетни жители, сочи, че поддръжката за антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия " се е нараснала с 2 пункта до 18 %.

"Алтернатива за Германия " е изместила от второто място социалдемократите, поддръжката за които е намаляла с 1 пункт до 16 %.

Зелените са прибавили 1 пункт до 15 %. Подкрепата за партия Левите също е повишена с 1 пункт до 10 %. Свободните демократи остават с непроменена поддръжка от 9 %.

След парламентарните избори в Германия през септември предходната година, които не излъчиха безапелационен победител, Меркел имаше потребност от шест месеца, до момента в който сформира коалиция. Последвалите шест месеца бяха изпълнени със разногласия, в центъра на които беше миграционната политика, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР