Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден

...
Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден
Коментари Харесай

Преднината на Макрон пред Льо Пен се увеличава преди изборите в неделя


Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на измежду имащите желание да гласоподават набъбна още повече преди идния в неделя втори кръг на френските президентски избори, демонстрират три нови изследвания, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Проучване на института Ипсос демонстрира, че Макрон ще получи 56,5 % от гласовете, с половин % повече от изследването в петък и с 3,5 % повече от 53-процентната поддръжка, която получаваше на 8 април, два дни преди първия кръг на изборите, на който той и крайнодясната кандидатка Марин Льо Пен се класираха за втория тур.

Проучване на Опиниън уей дава на Макрон поддръжка от 56 на 100, с два % повече от петък. В изследването на института ИФОП (IFOP) президентът получава поддръжката на 55 % от имащите желание да гласоподават, с половин % повече от през вчерашния ден и с 3 % повече от 8 април.

Средната поддръжка за Макрон в трите изследвания е повишена до 55,83 на 100, с над три % повече от междинното 52,70 на 100 от пет изследвания, оповестени на 8 април.

През 2017 година Макрон завоюва с 66,1 % от гласовете, като също се изправи против Льо Пен на втория тур. Сега обаче разликата сред тях е доста по-малка, откакто президентът беше подложен на рецензии за тактиката си за битка с КОВИД рецесията и икономическите си политики.

Около 100 персони от френските културни среди, в това число шефове на театри и музеи, приканиха във вторник френските жители да поддържат Макрон на втория кръг, съобщи ДПА.

Независимо дали хората поддържат политиката на президента през последните години, той е зачитал главните полезности на независимост, приемливост, неприкритост и почитание към разликите, акцентират представителите на културните среди. Политиката на Льо Пен също е известна - това е политика на дискриминация и ксенофобия, акцентират подписалите обръщението. Те прибавят, че се интересуват освен от света на изкуството и културата, а и от изкуството на взаимното живеене и културата на един споделен свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР