Подкрепата на Запада за Украйна може да достигне до нещо

...
Подкрепата на Запада за Украйна може да достигне до нещо
Коментари Харесай

Западът може да подкрепи Украйна с нещо повече от оръжия, заяви шефът на френския генщаб

Подкрепата на Запада за Украйна може да доближи до освен това от елементарни доставки на оръжия на оръжия, удостовери началникът на Генералния щаб на френските въоръжени сили, откакто президентът Еманюел Макрон породи дискусия с изказването си, че " не е изключено " изпращане на сухопътни войски, съобщи Агенция Франс Прес.

Генерал Тиери Бюркар съобщи на среща с шведския си сътрудник Микаел Бюден в Париж, че Киев не желае поддръжка във връзка с войски, само че като организация НАТО, към която Швеция преди малко се причисли, би трябвало да бъде готова за всички вероятни случаи.

" Украинската войска се бори доста безстрашно и към този момент е удивително ефикасна. Войната ще завърши, когато Русия спре да атакува ", съобщи на конференция началникът на генералния щаб на Франция. Според него съветският президент Владимир Путин " е построил позицията си върху концепцията, че Западът в никакъв случай няма да влезе в Украйна, а просто ще доставя оръжие. Ние би трябвало да му покажем, че няма да може да употребява тази логичност, с цел да стигне до дъно, тъй като тази концепция не е вярна ". 

В края на февруари френският президент Макрон съобщи, че изпращането на западни войски в Украйна " не е изключено ", само че посочи, че към този момент такова решение не е взето. Въпреки полемиката, която породи във Франция и в границите на Алианса, той продължи да твърди, че думите му са били " добре премислени " и " премерени ", като в същото време отхвърли " логиката на ескалация " с Москва.

" Намерението на президента е да накара Владимир Путин да разбере, че сме наясно защо става въпрос в Украйна ", настоя военачалник Бюркар.

" В Европа бушува война. Не можем да позволим това да се трансформира в нещо обикновено ", съобщи от своя страна военачалник Бюден. " Швеция е подготвена да поеме своите отговорности, въздържане и защита ".

През януари главнокомандващият на шведските въоръжени сили съобщи, че шведите би трябвало " да се приготвят душевен за война ", напомня Агенция Франс Прес.

Според френския общоприет щаб военният продан сред Франция и Швеция ще бъде уголемен до области като полярната битка и гражданската защита в работа на националното доближаване, където Швеция постоянно е посочена за образец.

През 2015 година Швеция реактивира концепцията си за " световна защита ", включваща всички пластове на обществото, откакто предходната година Русия окупира украинския полуостров Крим. Стокхолм назначи и министър на гражданската защита.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР