Подкрепата на Пеевски за новия кабинет е много знакова, тепърва

...
Подкрепата на Пеевски за новия кабинет е много знакова, тепърва
Коментари Харесай

Дикме: Подкрепата на Пеевски за новия кабинет е много знакова, може да е изпиране на имидж

Подкрепата на Пеевски за новия кабинет е доста знакова, занапред ще разчитаме този знак. Времето ще покаже дали става дума за изпиране на имидж. Това е режисиран и подготвян развой, още от момента, в който Политическа партия и Движение за права и свободи разговаряха за конституционно болшинство, а Пеевски стоеше показно, че ще взе участие интензивно, няма нищо инцидентно.

Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " някогашният министър на земеделието Мехмед Дикме.

" Трябва да си дава сметка обаче за вероятните последствия, спомняме си по какъв начин народът скочи през 2013 година, когато го предложиха за началник на ДАНС. Това, че той има наказания по " Магнитски " не значи, че не може да бъдат анулирани. Гласуването " за " на Карадайъ значи, че Движение за права и свободи ще поддържат и конституционните промени, той е проводник на решения, които различен взема ", уточни Дикме.

Бившият министър на земеделието разяснява и възбраната за вноса на артикули от Украйна:

" Новият министър да изиска експортно субсидиране за трети страни отвън Европейски Съюз. Нужно е и подкрепяне на складирането на зърното, което се поема от хамбарите, със дотации за предпазване на пшеницата, до момента в който тръгне процесът на експорт ".

" България е с най-големият приходен излишък на пшеница в исторически проект, а това е огромен проблем за земеделците. Става дума за към 2 млн. тона излишък пшеница и 1 млн. слънчоглед. Имаме пшеница за една година без да жънем и да имаме годишна продукция, а слънчоглед - за три години. Затова ни би трябвало в допълнение подкрепяне посредством стимулиране на износа. Недостиг на култури не е вероятен ", акцентира Мехмед Дикме.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР