Подкаст | Какво е енергийното бъдеще на България?Много е важно

...
Подкаст | Какво е енергийното бъдеще на България?Много е важно
Коментари Харесай

Вечерни новини: Енергийното бъдеще на България; Първият „умен“ хотел в София

Подкаст | Какво е енергийното бъдеще на България?
„ Много е значимо България да е пращала постоянно парите на „ Газпром “ в долари, с цел да се вижда, че тези количества са били изисквани и от „ Газпром “ е пречката. Това ще е решаващо при едно следващо решение “ – във връзка опасността от арбитражно дело против България поради отхвърли да заплаща на Москва по рубловата скица на Путин. Енергийният специалист Костанца Рангелова в първия епизод на подкаста „ Едно мислено “ на Economic.bg.
В София ще проработи първият „ интелигентен “ хотел
Българската компания за интериорен дизайн Ligna Group, която работи в Hilton и Marriott International, започва нов план – този път тук в България. Компанията е напът да пусне на пазара бранд, който да ръководи дребни фамилни хотели благодарение на дигитализацията. Повече за задачите, концепцията и реализацията на плана, беседваме с ръководещия шеф в Ligna Group Геновева Христова.
Еврокомисията предвижда мощен растеж на заплатите и 7% инфлация в България
Европейската комисия завиши минимално прогнозата си за икономическото развиване на България през тази и идната година. Това демонстрира новият зимен стопански отчет на институцията под управлението на Урсула фон дер Лайен.
Горанов за глобите по „ Магнитски “: Американските управляващи са подведени
Американските управляващи са подведени, а претекстовете, с които Съединени американски щати наложи наказания по закона „ Магнитски “ на някогашния финансов министър Владислав Горанов, са фактологически погрешни. Това съобщи самият той в изявление за BTV.
Пловдив може да е първият град в България с градска железница
Пловдив може да бъде първият град в страната, който да се снабди с градска железница, изрази убеденост транспортният министър Христо Алексиев. Държавата и локалната власт ще запретнат ръкави, с цел да ускорят дейностите по плана.
Европейски Съюз отваря вратата за „ зелен “ водород от нуклеарни източници
Европейската комисия завърши правната формулировка на „ зеления “ водород, публикувайки нови правила през днешния ден. Те „ отварят вратата “ на част от водорода, създаден в нуклеарни енергийни системи, да се зачита към задачите на Европейски Съюз за възобновима сила, сигнализирайки победа за про-ядрена Франция.
Колко е сметката на Европа за енергийната рецесия?
Сметките на европейските държавни управления за отбрана на семействата и фирмите от внезапно възходящите разноски за сила се повишиха до близо 800 милиарда евро. Това излиза наяве от втория разбор на откриватели от мозъчния концерн Bruegel, оповестен в понеделник. Като част от него специалистите приканват страните да бъдат по-целенасочени в разноските си за справяне с енергийната рецесия.
Шепата останали европейски банки в Русия са под пара
Натискът върху европейските банки да изоставен съветския пазар се усилва към година, откакто съветските войски нахлуха в Украйна. Днес единствено шепа европейски кредитори към момента вършат бизнес там, в това число австрийската Raiffeisen Bank International и италианската UniCredit.
Седем страни предизвестяват Европейски Съюз да не „ ремонтира “ енергийния пазар тъкмо в този момент
Седем страни членки на Европейския съюз предизвестиха Брюксел да не бърза с огромни промени на пазара на електрическа енергия в Блока. Вместо това Дания, Германия, Нидерландия, Естония, Финландия, Люксембург и Латвия приканиха за лимитирани корекции на системата.
Франция желае да бори високите цени на храните с „ антиинфлационна кошница “
Министърът на финансите на Франция Бруно Льо Мер прикани търговците на храни на дребно да създадат повече, с цел да оказват помощ на потребителите да се оправят с високите цени. Правителството разчита на тях да се съгласят да продават „ антиинфлационна кошница “ от ежедневни съществени артикули на ниски цени.
Tesla може да завоюва ценовата борба в Китай, само че ще загуби войната
Ценовите отстъпки, които Tesla предложи на своите клиенти, доведоха до известно повишаване на продажбите в Китай. Анализатори обаче предизвестяват, че американският авто производител би трябвало да предприеме по-дългосрочни ограничения, в случай че не желае да диша праха на бързоразвиващите се съперници в международния пазар на електрически автомобили, написа Reuters в собствен специфичен разбор по тематиката.
Как и за какво петролните колоси вършат толкоз доста пари в рецесия?
Големите петролни компании - от основаните в Обединеното кралство BP и Shell до интернационалните колоси като ExxonMobil и норвежката Equinor - афишират удивителни облаги за миналата 2022 година Всички те се възползват от скока на цените на петрола и газа след нахлуването в Украйна, написа BBC в собствен разбор по тематиката.

 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР