Подивял от ревност човек с обратни наклонности, решил да мъсти

...
Подивял от ревност човек с обратни наклонности, решил да мъсти
Коментари Харесай

Гей афера в основата на бруталното убийство на бизнесмена Владислав Дочев

Подивял от ревнивост човек с противоположни пристрастености, решил да мъсти поради невярност, е най-вероятният палач на строителния бизнесмен Владислав Дочев, разкриха криминалисти. Шест години след ужасяващата кланица в столичния квартал " Изгрев " причинителят остава неразкрит. Междувременно проверяващите оневиняват брачната половинка на Дочев и нейния ухажор. Не са събрани и доказателства по версията за възмездие от завлечени бизнес сътрудници на бизнесмена.

" Детайлите ясно подсказват, че става дума за закононарушение от пристрастеност. Хора, които имат да вземат пари, не работят по този начин брутално. За страдание, сътрудниците по този начин и не откриха сигурни доказателства, които да уличат индивида, който подозират като причинител ", изясни осведомен с следствието.

Така след месеци ялов труд криминалистите пращат случая " Дочев " в досието " студени досиета " с вярата някой ден килърът да се издаде самичък, оповестява " България през днешния ден ".

Ужасяващата кланица се разиграва на 2 юни 2013 година Малко след 19 часа на тел. 112 изпаднала в нервност жена оповестява, че мъжът й лежи по тил на пода в една от спалните в фамилното жилище на ул. " Никола Мирчев " в столичния кв. " Изгрев ". Прострелян и намушкан неведнъж, от главата му стърчи нож. Всичко е в кръв.

Пристигналите на място ченгета мигновено блокират региона, а правосъдни лекари стартират оглед на натрупа. Жертвата е 45-годишният предприемач Владислав Дочев. Приживе той се занимава със строителство, а благосъстоянието му е оценено на милиони евро.

Детайлите към гибелта на Дочев са извънредно злокобни. Според криминалисти той и килърът му са се познавали отпреди това. Срещата им е малко след среднощ. Между двамата избухва скандал. Следват пет изстрела с револвер. Един от тях пронизва Дочев в сърцето и той издъхва мигновено. Смъртта му явно не е задоволителна за убиеца. Убиецът вади съветски боен нож и стартира да ръга в гърдите, шията и лицето своя прочут. Като самобитен свършек на касапницата полуделият палач забива ножа си в черепа на предприемача. Острието е открито да стърчи в лявата му скула, на 3 см от носа. Според правосъдните медици ударите с нож са нанесени, откакто Дочев към този момент е мъртъв. Целта им е не да го убият, а показват гнева на касапина. Действия, които издават прочувствен яд и пристрастеност, а не невъзмутим палач.

При обиска в жилището ченгетата откриват белезници с розови пухчета и други сходни сексаксесоари. Това им дава съображение да заподозрат гей сюжет наред с нормалните неуредени финансови взаимоотношения и спор с съперници. Подозренията се ускоряват и от разпити на околните на починалия. Оказва се, че той и брачната половинка му спят от години в обособени стаи. Съседи от своя страна споделят, че са засичали убития с непознати млади момчета.

При разпита брачната половинка на Дочев – Гергана, споделя, че връзката им е идеална. Двамата се усещат извънредно влюбени, въпреки и да спели в разнообразни стаи. Общата им пристрастеност са пътешествията из екзотични дестинации. Тя отхвърля опцията Владислав да е имал странична връзка.

Затова ченгетата в началото ревизират версиите, свързани с бизнеса на убития. Опитите да открият спор с сътрудници или съперници удрят на камък. Няма и данни Дочев да е дължал огромни суми пари.

Проверено е обширно и алибито на брачната половинка му. Пред служителите на реда споделя, че в деня на убийството станала към 7 ч. За да не разсъни брачна половинка си, излязла да пие кафе на близка бензиностанция. Целият й ден е ангажиран с разнообразни задължения. Прибира се в късния след обед и заварва входната врата отключена, а вратата на спалнята - полуотворена. В стаята било полутъмно, тъй като щорите били спуснати. Тогава светнала лампата и видяла мъртвия мъж.

Опитите на криминалистите да потвърдят нейно присъединяване в убийството удрят на камък.

Покрай разпитите на родственици и близки на убития предприемач изскача и нова диря. Оказва се, че връзките на Дочев и брачната половинка му напълно не са безоблачни. Самата тя признава, че двамата се разделят през 2010 година за малко откакто брачният партньор и я упреква в невярност, само че след това изяснили казуса. Разследващите схващат, че през 2010 година Владислав наема частен детектив, предложен от приятеля му - предприемача Георги Георгиев - Жоро Френски, който да следи Гергана дали има ухажор. Детективът му демонстрира уличаващи фотоси.

Разследването демонстрира, че Гергана и приятелят й не престават връзката си и откакто дамата се връща при брачна половинка си. Двамата всекидневно си споделят със особено купени симкарти на непознати имена.

След траяло месеци следствие е открита и самоличността на приятеля й Антонио Беловски.Влад Прокуратурата желае позволение за претършуване на жилището му. Беловски е млад мъж, който приказва 5 езика - британски, немски, испански, съветски и арабски. Обича да пътува по екзотични дестинации. Известно време живее в Барселона, пътувал е и до Бразилия. Разследващите научават, че Антонио е ходил да стреля на стрелбища през май, само че под друго име - Антон Христов.

Следва опит за арест на Антонио. Оказва се, че ден след убийството на предприемача той е напуснал страната. Беловски е разгласен за интернационално търсене. През септември от Интерпол засичат следите му и осведомят нашите управляващи, че е кацнал в Хърватия. Там Антонио Беловски мистериозно изчезва до 3 юли 2014 година, когато е получена информация, че към този момент е в София и служители на реда от бранш " Издирване " на Столична дирекция на вътрешните работи го задържат. Същия ден е задържана и Гергана, която остава зад решетките 24 часа. Беловски е упрекнат в ликвидиране и е арестуван за 72 ч. След приключване на периода прокуратурата го пуска, без да желае арест или повдига обвиняване. Година по-късно следствието е прекъснато поради липса на обвинен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР