"Подирил ясни висини, в блата разтленни паднах аз…""Победен" Димчо ДебеляновСтефан

...
"Подирил ясни висини, в блата разтленни паднах аз…""Победен" Димчо ДебеляновСтефан
Коментари Харесай

Смешен плач, наместо програма в БСП

"Подирил ясни небеса, в блата разтленни паднах аз… "
"Победен " Димчо Дебелянов

Стефан Гайдарски

"Когато правиш нещо на половина, носиш последици, все едно си го направил в целокупност. Затова давай до дъно. " Ричард Никсън твърди, че цялостен живот се е управлявал от този принцип и в никакъв случай не е съжалявал. Ако водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не промени курса в тази посока, ще съжалява горчиво.
Катастрофалните провали върху българската страна и общество, нанесени от режима на Борисов и Цветанов, са известни, оценени и осъзнати. Вменяемите българи от дълго време са си дали сметка и чакат смяна, гласно или не чак толкоз. Същинският политически спор от дълго време е мъртвец и няма по какъв начин да бъде възкресен, до момента в който ГЕРБ са на власт, просто тъй като те не са политическа партия.
Щеше да е прелестно, в случай че през последните 10 години из недрата на родната държавническа мисъл се беше пръкнал нов план, с нови лица и нови хрумвания, които да върнат назад България в фамилията на парламентарните републики. Закономерно или единствено за жал, нищо сходно не се случи. Вместо това, множеството от евентуалните възстановители на конституционния ред в страната също отхвърлиха да бъдат политически партии, като се съгласиха дружно с Борисов да не престават да газят чл.1 от Конституцията - "България е република с парламентарно ръководство ". След абдикацията на Сергей Станишев в Брюксел Българска социалистическа партия побърза да се включи в заключителния стадий по екзекутирането на партийната система в страната. Остатъчният инстинкт за самозапазване се трансформира във вълна от здрав разсъдък и социалистите въпреки всичко погледнаха оттатък формалностите към наследството си и излъчиха Корнелия Нинова за водач.
След всичко изброено, този текст цели да отговори на три въпроса -
1. Каква Българска социалистическа партия завари Корнелия Нинова?
2. Какво реализира Корнелия Нинова до момента?
3. Какво не направи Корнелия Нинова, с цел да бъде припозната като възстановител на конституционния ред в страната?
Отговорите на тези сериозно значими въпроси образуват диалектическо единение и предпоставят настоящото положение и бъдещото развиване на управническия развой в страната, освен в Българска социалистическа партия.
През май 2016 година

Нинова оглави една смазана от изборни загуби партия

без концепция за бъдеще. Обществената роля на социалистите беше сведена до това да бъдат посочени с пръст от Борисов като слабаците, като клоуните, които удрям както и когато си желая, които закупувам за жълти стотинки централно и по места, като търсената от властта съпротива, нерядко като назначената такава. Огледалото на тази картина бяха резултатите от локалните избори през есента на 2015 година
Жалкото парламентарно посланичество (39 мандата) закономерно деградира до изтриването на Българска социалистическа партия от картата на локалната власт в страната. От 28 регионални града социалистите се бориха за кмет единствено в Ловеч. В останалите бяха бити с две към едно, три към едно и четири към едно. И никакви изборни измами и вездесъщата машина на Цветанов не трябваше да послужат за опрощение на негодните да съставляват съгражданите си. По подигравка на нелепото схващане за вътрешнопартийна народна власт тъкмо същите образуваха половината от състава на настоящия Национален съвет, който излъчи Нинова за водач. Премазаният Георги Гергов, приключил пети след екзотиките Каназирева и Димитров, на триста % след Славчо Атанасов и на шестстотин след Мамин Ваньо, разумно се оказа господин Никой в Пловдив. Но се трансформира в решителен фактор при селските схемички вътре в Българска социалистическа партия - ще пуснем напред Корнелия, с цел да ни хващат копчетата от отдалеченото по-лесно от "Санкт Петербург ".
Такава партия оглави госпожа Нинова - без локални структури, в тотална изолираност и безнравственост, с едно мощно крило, което само може да изобрети час по-скоро Българска социалистическа партия да стане неофициална наложница на Борисов с капацитет за публична.
Сметките на пораженците, нагаждачите и интригантите излязоха криви. Корнелия Нинова освен се измъкна от задушаващия им хват, само че сътвори чудеса за две години и половина. Да, тъкмо по този начин - чудеса, предвид на изходната позиция. Какво реализира водачът на Българска социалистическа партия? Накратко, пребори се за заслужен президент на всички български жители, загърбвайки амортизираните безнадеждно вътрешнопартийни варианти, подвигна парламентарния резултат на партията до равнищата от 2005 година и открехна вратата към кадрово обновяване посредством налагане на млади очаквания, само че я притвори посредством мандатност за старите безнадеждности. Изброяването на обстоятелствата не разкрива отговора на въпроса по какъв начин го направи госпожа Нинова. А той е повече от значим.
Първо и най-важно, нито за момент не се отклони от

безапелационната опозиционна линия като първостепенна, национална идея

Второ, прозря, че вътрешнопартийният капацитет на Българска социалистическа партия в настоящото й положение е непосредствен до нулата. Разви някои позитивни тези на Сергей Станишев, отстранявайки вътрешните им несъгласия и трансформирайки ги в сполучливи политически резултати. Реализира ги по смисъл, а в личен проект наопаки. Вместо да издига за президент подвластен специалист с характерности на пореден изменник като Калфин и на пожар да го подпира с вездесъщия Ламбо, Нинова избра самостоятелен военачалник, с капацитет за обединител на нацията. Превърна президентската борба в борба на България против мафията и разпада и съумя. Румен Радев върна престижа на президентската институция, разви се като политик и през днешния ден е един от гарантите против окончателния разпад на демокрацията в България. Конструктивният разговор сред президента и Нинова се трансформира в основен за бъдещето на страната и ролята на втората не може да бъде отречена със смислени причини.
Последните парламентарни избори бяха безспорен триумф за Българска социалистическа партия, от една страна, а от друга, за следващ път повдигнаха неприятните въпроси за съответната оценка на електоралните настройки на българите. Те си висят със страшна мощ от избирането на Нинова до през днешния ден и ще продължат до цялостния й триумф или до жадувания от мнозина неин неуспех. Става дума за предишното на Българска социалистическа партия, несъмнено. Антифашизмът, българо-съветската дружба и мъдрото управление на другаря Тодор Живков са маргинални тематики през 2018 година Тезата, че сплотяват твърдото ядро е отживялост и носи единствено и само негативи на Българска социалистическа партия многопосочно и неведнъж тествано. Първо, твърдият електорат не взема решение избори, второ, по този начин се отблъсква неутралният гласоподавател, трето, доста значимо, гори мостовете към дясно насочените евентуални гласоподаватели на Българска социалистическа партия. Задачата е да бъде свален Борисов и всичко, което я препятства, е нездравословно. Редно е да се означи, че тези препъникъмъни за Българска социалистическа партия не са намерили място във "Визия за България " и Нинова, и екипът би трябвало да бъдат поздравени.
Логиката принуждава, след всичко казано дотук, да се върнем към днешния ден. Какво пречи Корнелия Нинова да бъде припозната като предстоящ министър-председател? Какво не доближава трети следващ избор на съмнение да дрънчи на кухо? Какво способства за загубата на печелившата инерция и стартирането по губеща такава? Какво в действителност стои зад вътрешнопартийните офанзиви против Нинова, прикрити под подправени идеологически рецензии, под цинична угриженост за медийния облик на социалистите?

Има ли излаз?

По всевъзможен метод, посредством всевъзможни средства, поредно, по кое време язвително, по кое време напоително се натяква, че Българска социалистическа партия не е подготвена да ръководи. Изтъкват се разнообразни причини, само че единствено един е достоверен. И той е, че социалистите не са подготвени за избори. Преди години Ахмед Доган означи, че в случай че нямаш няколкостотин души, които да работят във всеки изборен регион преди избори, по време на избори и след избори, къде си тръгнал да управляваш. Само Цветан Цветанов го чу.
Българска социалистическа партия е неодобрена от самата себе си и пред Корнелия Нинова стоят тежки решения, в случай че не желае да бъде смазана и изплюта от враговете си. Трябва да отговори на жестоки въпроси, без значение дали е отговорна. Щом е водач, значи е отговорна, това са неумолимите правила на играта.
Ако на следващия ден Борисов хвърли оставката, Нинова какви избори ще прави в Пловдив-област, да вземем за пример? Ще върви да пропагандира с Гергов подръка ли? За коалиция с ГЕРБ. Някои отдадени изборджии упорстват, че таман това е един от изборните региони, даващи умалена картина на националния проект. Придворните ще гракнат, че имало правилник, въведена била мандатност, а какъв брой бил освежен парламентарният състав.
Какви избори ще прави в изборните региони, където Българска социалистическа партия са трети, четвърти, пети, обаче негодните да бъдат даже втори са в Националния съвет?
Само през тв приемника няма да по какъв начин да стане. Нинова печели 10 гласа през тв приемника и двадесет гласа през срещите около "Визия за България ", негодните да бъдат даже втори по места, отиват да пият кафе на площада на другия ден и резултатът отново е нула на нула.
Каква външна страна ще притегля Нинова, когато привлечените решат да отидат на среща за "Визия за България ", харесат групата от София, само че като решат да отидат повторно, "софиянци " ги няма, а на вратата са се запънали негодните да бъдат даже втори.
Докато Корнелия Нинова не се оправи с нездравословните електорално в личната си партия, няма по какъв начин да претендира за властта. И това го знаят и дребните деца.
Напускането на Народното събрание от дълго време трябваше да бъде последвано от ексклузивен Конгрес, смяна на Устава и нов Национален съвет. Трудно е, тежко е, само че няма различен метод, тъй като

залогът е България, освен Българска социалистическа партия

Корнелия Нинова го схваща прелестно и няма време за губене.
Когато хората видят, че смяната, за която кандидатства Българска социалистическа партия, първо е осъществена в самата Българска социалистическа партия, тогава ще тръгнат същински след Нинова. Няма да се разцепи партията. Няма ужасно. За благополучие всички, които гласно или тайно скачат против водача, са обединени от една обща характерност - не носят никаква електорална тежест на партията. Или са от дълго време амортизирани, или в никакъв случай даже не са подлежали на обезценка.
Извънредната обстановка постанова изключителни решения. И осъществяването им. Другият път е единствено обратно и надолу.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР