Подходящи ли са за съответната възраст на учениците и разбираеми

...
Подходящи ли са за съответната възраст на учениците и разбираеми
Коментари Харесай

МОН пита учителите за учебните програми от 1. до 10. клас


Подходящи ли са за съответната възраст на учениците и разбираеми ли са за тях тематиките и термините в образователния материал, включен в образователните стратегии? До каква степен се усвояват новите познания? Постигат ли се предстоящите резултати? Достатъчно ли са междупредметните връзки?

Това са част от въпросите, които Министерството на образованието и науката (МОН) задава на учителите по общообразователни предмети от 1. до 10. клас в цялата страна.

От 29 март до 8 април педагозите ще могат да правят оценка образователните стратегии по предметите, които преподават. Те ще имат опция също да посочат аргументите за неефективното им използване и да дадат оферти за подобряването им. Участието е непринудено, като МОН се надява на огромна интензивност.

Мненията ще се събират посредством електронни анкети. Те са оповестени в портала. Желаещите да ги попълнят би трябвало да влязат с персоналните си профили в секцията „ Приложения/Указания “. За всяка образователна стратегия има обособен формуляр. Преподавателите би трябвало да дадат оценка единствено за предметите, които преподават, както и за класовете, в които имат часове през актуалната образователна година.

Резултатите от извършеното изследване ще бъдат систематизирани автоматизирано, запазвайки по този метод анонимността на участниците. Данните ще бъдат предоставени на работните групи към МОН, които вършат повсеместен обзор на образователното наличие.

В тях са включени повече от 170 учители, методици и психолози. Те са разграничени на две - едните проучват стратегиите, а другите четат учебниците за съответния учебен стадий.

Предстои МОН да направи и анонимно допитване до учениците от 3. до 10. клас, с цел да ревизира до каква степен комплициран им се коства образователният материал. Анкетата ще се популяризира посредством ученическите препоръки и също ще се попълня по избор.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР