Подходящи ли са един за друг Григор Димитров и Никол

...
Подходящи ли са един за друг Григор Димитров и Никол
Коментари Харесай

Григор и Никол: 49 процента съвместимост

Подходящи ли са един за различен Григор Димитров и Никол Шерцингер? В момента 49%. Поне по този начин пресмята клюкарски уебсайт в Twitter, като напомня, че двамата са дружно от две години.

Най-добрият български тенисист и съдийката в X Factor се видяха в Лондон, откакто Димитров завоюва купата във финалите на АТП и реализира най-големия триумф в кариерата си. По време на шампионата някогашната на международния първенец във Формула 1 Луис Хамилтън не се появи в зала О2, само че не пропусна да поздрави обичания си за успеха по време на предаване.

В последно време

непрестанно

някой някъде

написа, че

Григор и Никол

са се разделили,

тъй като през по-голямата част от годината са по разнообразни места на света поради професионалните си задължения.

След успехите в столицата на Англия Димитров непрестанно е посетител някъде и дава изявленията. От колоса Wilson, с каквито ракети играе бъдещият състезател №1 на България, също не пропуснаха опцията да се включат.

“Не скърбя за нищо в кариерата си. Нито за едно решение, макар че съм правил доста жертви. Тенисът е моят живот и това е моят избор ”, разяснява Григор в малко видео.

Той бе поздравен и от другия си главен спонсор.

“Ето по какъв начин би трябвало да завършиш сезона си ”, написаха от Nike.

Голяма част от триумфите на Димитров се дължат на положителния му сервис, сочи специфичен разбор.

“Първият сервис е основен фактор в актуалния тенис и процентът е доста значим. Повече лесни точки и повече благоприятни условия да доминираш в разиграването след начален удар и да наложиш своя проект преди този, който посреща да го направи. Разликата в процентите може да промени целия мач. Особено когато би трябвало да спасяваш благоприятни условия за пробив или когато няколко пъти в гейма си минал през тъждество. Подобренията, които тенисистите вършат в първия си сервис, нормално трансформират всичко и подобен е образецът с новия първенец от финалите на АТП Григор Димитров.

Още от юношеските си години

той бе обещаващ

гений и мнозина

го виждаха скоро

като водач на

новото

потомство

Но той не съумя да оправдае упованията и завоюва малко трофеи. В играта му непрестанно нещо липсваше и той не можеше да събере всички детайли на едно място, с цел да стане непрекъснат член на топ 15, където несъмнено му е мястото. Димитров нанесе своя удар през 2014 година, когато завоюва 3 шампионата и 50 мача в АТП, а статистиката за първия му сервис бе впечатляваща. Тогава той вкара 61% от първите си начални удари, само че завоюва 77% от точките при разиграване след първи сервис. И 54% при втори. Записа 520 аса, само че и толкоз двойни неточности. През тази запаметяваща се година Григор избави 64% от точките за пробив и това му оказа помощ да завоюва 86% от своите сервис геймове, а същото реализира и през тази година.

През 2015 и 2016 година Димитров загуби доста оспорвани мачове, не можа да завоюва трите си финала и остана с празни ръце до януари 2017 година Точно

тази година

обаче ни сподели

усъвършенстваната

версия на Григор, която му донесе трофеи като тези в Синсинати и Лондон и третото място в света. Той игра съдбоносен сет против лидера в ранглистата Рафаел Надал и остана единствено на мач от границата от 50 победи за сезона, което щеше да му се случи за повторно. Той стартира сезона като вихър с 15 победи от 16 мача, полуфинал в Мелбърн и трофеи в Бризбейн и София. Изглеждаше прецизен, нападателен, с явен проект какво би трябвало да прави на корта, което не се случваше преди. Просто бе един от тенисистите, които всеки наложително трябваше да гледа през сезона.

За страдание, той загуби формата си, записа слаба пролет и единствено 4 победи на червени кортове. Нещата се трансформираха в Синсинати, където завоюва първата си купа от “Мастърс 1000 ”. Андрей Рубльов го изненада неприятно на US Open, загуби 2 пъти от Надал и от Дел Потро на финала в Стокхолм, само че направи задоволително, с цел да си обезпечи място във финалите на АТП.

Григор

резервира

най-хубавия

си тенис за

финалния шампионат

за сезона,

приключи без загуба и завоюва най-голямата купа в кариерата си. Вече е трети в света след Рафаел Надал и Роджър Федерер и гледа към по-големи цели през 2018 година, в случай че резервира положителната си форма през целия сезон.

Една от главните аргументи за триумфите му е първият сервис. Той завоюва 77% от точките след вкаран първи начален удар и направи рекордните за кариерата си 563 аса, което му разреши да се измъква от сложни обстановки и да печели точки единствено от сервис, което постоянно е доста значимо.

Неговият сервис освен бе с 8 км по-бърз през тази година, само че той съумя и да го насочи още по-добре. Това е наложително за триумф, а Федерер може да каже доста по въпроса. Димитров пращаше топката по-добре и в двете полета на тенисиста насреща, като процентът на сполучливия му първи сервис стана 62% (от 56), а това му донесе 2 огромни трофеи. ”

 

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР