Подходът на служебното правителство да продължи удължаване на бюджета за

...
Подходът на служебното правителство да продължи удължаване на бюджета за
Коментари Харесай

Дончев срещу Нинова: Не приемам дебата - аероплани срещу социални разходи

" Подходът на служебното държавно управление да продължи удължение на бюджета за 2022 година до март-април 2023 година е допустимо най-безопасният вид. Това е най-безопасният вид тъй като опцията да се гласоподава бюджетът в режим на предизборна акция в Народното събрание, има заплаха в успех на политическата безнаказаност и пазаруване на гласове, институционално. Всяка партия, правейки оферти, да се опита да купува гласове с парите на българите. Всеки, който предлага един или различен разход да каже какъв брой ще коства и от кое място ще дойдат тези пари. "

 

Това съобщи в коридорите на Народното събрание Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ.

 

" Ние към момента нямаме ръководещо болшинство. Един бюджет е редно да бъде препоръчан от един Министерски съвет, който има небосвод, визия за политики, които намират отражение в бюджета ", уточни депутатът от ГЕРБ.

 

" Ние може да участваме във всевъзможни срещи, само че апелът ми е към всички политици с изключение на да анонсират, с изключение на да декларират стремежи от хубави по-хубави, да се научат и да считат, става дума за бюджет въпреки всичко, а не за писане на есе. Всеки нов разход би трябвало да допуска нов доход или отпадането на различен разход ", сподели Дончев във връзка апела на Българска социалистическа партия партиите да обсъдят оферти в бюджета за 2023 година

" Лошите параметри и на този бюджет, и заплахата от прогнозата България 2 или 3 години да продължи да задлъжнява значително се дължи на бюджетните случки на Промяната. Не знам и на кой какви самолети му се привиждат, аз не одобрявам дебата самолети против обществени разноски. И обществени разноски би трябвало да има, и превъоръжаване би трябвало и това би трябвало да се случи от титулярното държавно управление с дълъг небосвод на ръководство ", уточни още Томислав Дончев.

 

Според социалистите парите за изтребители би трябвало да се пренасочат към обществената сфера.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР