Подходът на служебното правителство да предложи удължаване на бюджета за

...
Подходът на служебното правителство да предложи удължаване на бюджета за
Коментари Харесай

Дончев: Опасността България да продължи да задлъжнява до голяма степен се дължи на бюджетните авантюри на "Промяната"

Подходът на служебното държавно управление да предложи удължение на бюджета за 2022 година до март-април 2023 година е най-безопасният вид, тъй като да се гласоподава Бюджет 2023 в режим на предизборна акция в Народно събрание има заплаха да се трансформира в успех на политическата безнаказаност и пазаруване на гласове институционално с парите на българите. Това сподели в коридорите на Народното събрание Томислав Дончев от ГЕРБ.

„ Аз предлагам всеки, който предлага един или различен разход, да бъде по този начин добър да го остойности и да каже какъв брой пари ще коства и от кое място ще дойдат тези пари ", сподели Дончев.

По мотив предлагането на Българска социалистическа партия за срещи с всички парламентарни групи в Народно събрание, с цел да обсъдят сред първо и второ четене бюджета, Дончев съобщи: " Ние може да участваме във всевъзможни срещи, само че апелът ми е към всички политици с изключение на да анонсират, с изключение на да декларират стремежи от хубави по-хубави, да се научат и да считат, става дума за бюджет въпреки всичко, а не за писане на есе. Всеки нов разход би трябвало да допуска нов доход или отпадането на различен разход ".

" Лошите параметри и на този бюджет, и заплахата от прогнозата България 2 или 3 години да продължи да задлъжнява значително се дължи на бюджетните случки на " Промяната ". Не знам и на кой какви самолети му се привиждат, аз не одобрявам дебата самолети против обществени разноски. И обществени разноски би трябвало да има, и превъоръжаване би трябвало и това би трябвало да се случи от титулярното държавно управление с дълъг небосвод на ръководство ", добави още Томислав Дончев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР