Подходът, който се следва от години, е неправилен. Всичко, което

...
Подходът, който се следва от години, е неправилен. Всичко, което
Коментари Харесай

Всичко се сервира в последния момент

Подходът, който се следва от години, е погрешен. Всичко, което се дава като оферти по бюджета, се сервира в последния миг и ние небрежно би трябвало да преценяме кой план е добър и кой - не, а най-после болшинството ще си одобри каквото реши. Това съобщи през вчерашния ден преди началото на второто разискване на бюджета за 2024 година депутатът от " Българска социалистическа партия за България " и член на бюджетната комисия проф. Румен Гечев.
Гечев преложи от следващата година да се поставят авансово на масата всички планове и оферти, с цел да има задоволително време да се реши експертно кой са читави и кои - не. Това предлолага най-малко два месеца да работим по бюджета, а не както в този момент - всичко да става небрежно, разяснява икономистът. Можем да поемеме ангажимент за идната година подготовката на бюджетната стратегия да става много по-рано, съобщи ръководителят на комисията Йордан Цонев.
Комисията по бюджет не стартира през вчерашния ден незабавно работа всъщност, тъй като нейни членовете не разполагаха с отчет с предложенията за гласоподаване. Такъв отчет не бе оповестен и на страницата на Народното събрание.
Проф. Гечев разгласи предложенията на Българска социалистическа партия - нарастване на парите за втората година майчинство, нарастване на помощите за берзаробтни, да продължи пенсионнната промяна. Българска социалистическа партия също по този начин предлага промяна на заплатите в Национален статистически институт, АПИ, Министерство на вътрешните работи. Досега се подценяваше сумата от 2 млн. лева, нужна Агенцията за обществените предприятия (бивша Агенция за приватизация), с цел да може с тези средства да се цифровизира цялата информацията за приватизацията, съобщи Гечев. Българска социалистическа партия упорства и за спомагателни средства за ремонт на студенстките общежития, с цел да стартира развой на реновиране, на възобновяване въз основата, да се усили дотацията за държавните висши учебни заведения и така нататък
Би било забавно има ли нещо от предложенията на опозицията, което да е утвърдено от работната група от представители на вносителя на законопроекта, правно-техническия отдел и специалисти към комисията, съобщи още Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР