Подготвят нови мерки за туризма във връзка с пандемията от

...
Подготвят нови мерки за туризма във връзка с пандемията от
Коментари Харесай

Лято 2021: Как България ще привлече туристи?

Подготвят нови ограничения за туризма по отношение на пандемията от COVID-19. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

Тя изясни, че ограниченията надграждат съществуващите към този момент.

Балтова съобщи, че ще разчита доста на чиновниците в Министерство на туризма.

На брифинга на служебния министър стана ясно, че се ревизират всички публични поръчки.

На въпрос по какъв начин ще се оправи страната с пустите курорти, министър Балтова отговори, че всичко зависи от полетите. Тя изясни, че се водят договаряния по тематиката и с Русия и заяви, че скоро се чака нейно изявление за огромно съветско издание.

Работи се по въпроса и с цените на шезлонгите и чадърите по плажовете на родното Черноморие, заяви още Балтова. " Ще стартира в най-кратко време договаряния с концесионерите за понижаване на цените на плажните такъми, което ще бъде обвързано с концесионните такси. Надяваме се, че ще реализираме такива договорености. Това, несъмнено, ще стане с решение на Министерски съвет ", сподели още служебният министър на туризма. Стела Балтова съобщи, че чака това да се случи в края на месеца. " Нашата цел и нашата отговорност е това да стане преди започването на дейния сезон, който чакаме да бъде при започване на месец юни ", сподели министър Балтова

Тя разкри, че ще има и родни хотели, които ще поемат PCR тестванията. Защото даже и родителите да имат ваксина, децата нямат такава ", подсети Стела Балтова и заяви, че би трябвало да чакаме нова заповед на министъра на опазването на здравето за тестванията на най-малките.

На конференцията стана ясно, че доктор Даниела Стоева е зам. – министър в Министерството на туризма, а шеф на кабинета е Даниела Георгиева.

Служебният министър на туризма посочи, че се приготвя специфична секция на страницата на Министерството на туризма, където всички заинтригувани страни ще получават актулана социално-икономическа информация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР