Подготвят нов начин за разглеждане на проектите в ДФ Земеделие.

...
Подготвят нов начин за разглеждане на проектите в ДФ Земеделие.
Коментари Харесай

Проектите в земеделието ще бъдат разглеждани по нов начин

Подготвят нов метод за разглеждане на плановете в Държавна фирма " Земеделие " . Това съобщи служебният министър Христо Бозуков във връзка със забавянето, което за някои планове е било съвсем тригодишно, сподели служебният министър на земеделието Христо Бозуков пред БНР.

По време на мандата на служебните държавни управления (двата кабинета на Стефан Янев - б.р.) Министерството на земеделието, храните и горите е било отворено за разговор със стопаните, сподели Бозуков. По думите му е направено доста за дребните и междинните стопанства .
 90% от международните дотации за земеделие повреждат хората и планетата
90% от международните дотации за земеделие повреждат хората и планетата

Всяка година по света се дават към 540 милиарда $ аграрни дотации

80% от хората в описите на кметовете към този момент са получили дърва за огрев, посочи той и добави, че в региона на Гоце Делчев към този момент има остатък на дърва в складовете.

С прогнозата, че след изборите дърва ще има в обилие Бозуков даде образец от Кърджалийско, където кметовете имали по три листата - " един за една партия, втори за втора партия и трети за тези, които не са в никоя партия и по тези описи влияят върху популацията ".
 Обвиниха основен специалист във фонд „ Земеделие “ за търговия с въздействие
Обвиниха основен специалист във фонд „ Земеделие “ за търговия с въздействие

Той е шантажирал аграрни производител за пари

По мотив завършилия одит в Агенцията по храните земеделският министър посочи, че " има много забавни неща ". Бозуков сподели, че ще сезира прокуратурата за незаконосъобразни заповеди на предходния шеф на Агенцията по храните (БАБХ). Според инспекцията на инспектората БАБХ е работила в интерес на съответни огромни компании. Вносът на пилешко месо е бил лимитиран под предлог, че има салмонела.

Той даде образец с съответна заповед, че птичето месо и субпродукти да бъдат сложени под възбрана до приемане на резултати от лабораторното изпитване , без да има потребност, без да има необикновен случай на салмонелата. " Заповедите на изпълнителния шеф са незаконосъобразни и са причина за корупционни практики от чиновници от регионалните дирекции по сигурност на храните, които вършат формален надзор на пратките с птиче месо с генезис Полша и импорт от трети страни. Фактът, че е осъществен подобен надзор, с цел да се задържа импорт на месо и яйца провокират известни подозрения ", сподели министърът.

Служебният министър подчертава върху " превъзлагане на действия, които самата БАБХ може да прави със своите лаборатории, а по неизвестно какви аргументи те са предоставени за осъществяване от други лаборатории ". Това е довело до струпване на отговорности от 18 милиона лв. към тези компании . Договорите са били финансово необезпечени и негарантирани със средства, добави Бозуков.
 Министерство на земеделието и храните, ДФЗ и БАБХ търсят декларирания добитък във фермите със дотации
Министерство на земеделието и храните, ДФЗ и БАБХ търсят декларирания добитък във фермите със дотации

2/3 от поголовието в Софийско липсва

Относно " виртуалните животни ", за които са получавани дотации, министър Бозуков означи, че излизат все нови и нови данни и следва сигналите да бъдат предоставени на Държавна фирма " Земеделие " и на Агенцията по храните за осъществяване на инспекции . " И установените нарушавания ще се отразят върху изплащането на суми. Засега констатацията е, че към 30% от декларираните животни са в областта на виртуалните ", сподели Бозуков.

" Трябваше да помислим за възобновяване и резистентност на българското земеделие, а не на " Напоителни системи ", добави служебният министър Христо Бозуков.
 Манолова уверена, че БАБХ опъва чадър над едрите компании
Манолова уверена, че БАБХ опъва чадър над едрите компании

На идващото съвещание на Антикорупционната комисия канят Илчовски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР