Подготвя се спецакция за задържането на бившия грузински президент Михаил

...
Подготвя се спецакция за задържането на бившия грузински президент Михаил
Коментари Харесай

16 ранени в Киев при сблъсък между полицаи и привърженици на Саакашвили

Подготвя се спецакция за задържането на някогашния грузински президент Михаил Саакашвили. Това твърди източник от полицията в Киев. Неуспешните опити за задържането на Саакашвили, който е и водач на политическата групировка " Движение на новите сили ", почнали през вчерашния ден, продължиха и тази заран, съобщи Българска национална телевизия.

Пак се стигна до конфликти сред органите на реда и последователи на Саакашвили, последните още веднъж надвиха и полицията отстъпи. Ранени са 16 души.

Експрезидентът на Грузия е упрекнат в присъединяване в незаконна група и укриване на активността й, разгласен е за търсене. Той получи 24-часов период, в който самичък да даде показания, само че разгласи, че няма да отиде при " подправен основен прокурор ", а е податлив да одобри следователи в палатковия лагер край Радата, построен от симпатизанти на неговата политическата групировка.

Според украинския основен прокурор активността на Саакашвили се финансира от предприемач от обкръжението на някогашния президент на Украйна - Виктор Янукович, а крйната цел е свалянето на властта в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР