Подготвя се програма за намаляване на ДДС на хранителните стоки,

...
Подготвя се програма за намаляване на ДДС на хранителните стоки,
Коментари Харесай

Гърция намалява ДДС на храните?

Подготвя се стратегия за понижаване на Данък добавена стойност на питателните артикули, заяви пред Народното събрание на Гърция финансовият министър Христос Стайкурас.

Опозицията упорства за контролиране на цените на електрическата енергия и на горивата, напомня БНР.

Опозиционните партии в Народното събрание упорстват да се вземат незабавни ограничения за възстановяване на виталния стандарт на гърците. Социалистите изнесоха данни за фрапантно повишаване на цените на стоките от първа нужда, които са „ нелогични “ във връзка с приходите в страната.

Депутатите приканиха държавното управление неотложно да сложи горна позволена цена най-малко на питателните артикули и да реагира против търговци със спекулативни цени.

Въпреки острите диспути във връзка с цените на горивата, министри оповестяват, че няма да се понижи акциза върху бензина, откакто цената на литър безоловен бензин към този момент мина 2 евро.

Гърците заплащат най-скъпия ток измежду европейските страни, а заплатите са на „ балканско равнище “, обявиха социалистите.

Да се вземат ограничения неотложно, тъй като огромна част от гърците изнемогват и не си разрешават даже неща от първа нужда, упорстват пред държавното управление депутати от опозицията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР