Подготвителният лагер на Левски тече с пълна сила, а дилемите

...
Подготвителният лагер на Левски тече с пълна сила, а дилемите
Коментари Харесай

Микулич или Михайлов? Стоянович ще трябва да избира внимателно

Подготвителният лагер на Левски тече с цялостна мощ, а алтернативите пред Славиша Стоянович и неговия щаб се усилват с всяка една контрола. Проверките против Домжале и Подбескидзе лекичко разкриха визията на словенеца за бъдещия титулярен състав на " сините ". Макар и на ранен стадий, някои позиции към този момент са заети от негови персонални любимци, които ще бъдат натоварени и с отговорността да изнесат тежестта на пролетния полусезон.

И в случай че в някои зони, неналичието на конкуренция е огромен проблем за левскарите, то изборът кой да бъде титулярен вратар на отбора, става извънредно сложен. Най-вече поради отличната форма, демонстрирана от Николай Михайлов и Звонимир Микулич.
 Левски чака най-малко двама нови до края на седмицата
Левски чака най-малко двама нови до края на седмицата

" Сините " са в напреднали договаряния със бранители

Наглед напълно общоприета алтернатива за Стоянович, която обаче крие голям брой подводни камъни...
 Снимка 514094
Източник:

На първо четене, хърватинът Микулич се радва на утвърждението на старши-треньора и има леко преимущество за титулярното място. Звоне стартира неубедително против Домжале, като имаше виновност и за двата осъществени гола на словенците. Наглед грешките му при центрирания наподобяват нелогични поради съвършените физически характерности, с които разполага. Времето, което балканеца получи против Подбескидзе обаче оправда привличането му на " Герена ".

Най-вече, Микулич беше сигурен при изстрелите от близка отдалеченост, като направи някои доста забавни спасявания с крайник. Рефлексът и преценката при рисковите нападения на поляците също подсказаха за високо качество, за което подсигуряваха и от някогашния му клуб Шериф (Тираспол). Определено вратар като него, не е пристигнал да бъде запаса в България, а това се удостоверява и от заплатата, която ще получава.
 Найджъл Робърта оставя Бари в Монтана най-малко до лятото
Найджъл Робърта оставя Бари в Монтана най-малко до лятото

Нидерландецът наподобява, че няма да бъде продаден

Лекото фаворизиране на Звонимир надали се харесва на капитана Николай Михайлов. Свикнал с непрестанните рецензии по собствен адрес, стражът изигра порядъчен първи полусезон. Вярно, физическата му подготовка не беше на оптимално равнище, само че на терена беше водачът, от който неуверените играчи в " синьо " имаха потребност. Най-вече понасяше и негативите при всеки един неприятен резултат на Левски...
анкета
ТОПСПОРТ Ви пита: Кой би трябвало да бъде титулярният вратар на Левски за пролетта?
Звонимир Микулич Николай Михайлов Николай Кръстев Нямам мнение.
Звонимир Микулич

Николай Михайлов

Николай Кръстев

Нямам мнение.

Михайлов носи лентата на гранда, само че най-малко на мен ми проличава, че не получава нужното доверие от треньорския щаб. Поредно забиване на пейката, сигурно ще спре и този ентусиазъм у него на футболно възобновление. А такова несъмнено има, в случай че следите деликатно последните му изяви. Всеки свален кг, го прави още по-убедителен под рамката. Превъзхожда Микулич при излизанията за висока топка, а също по този начин и в играта с крайници. Двете избавени дузпи, против ЦСКА в efbet Лига и в контролата против Подбескидзе, също за лакмус за напредък.
 Снимка 492613
Източник:

Изборът на Стоянович, за това кой да бъде №1, крие и някои подводни камъни. В момента Левски е изпълнен с български футболисти, които несъмнено симпатизират на своя капитан, а неговото оставяне измежду запасите, сигурно няма да увеличи рейтинга на Славиша в съблекалнята. Направо си е причина и за някои вътрешни спорове.
 Орлин Старокин: Помогнах на Левски в най-трудния миг, заболя ме, че си потеглих по този начин
Орлин Старокин: Помогнах на Левски в най-трудния миг, заболя ме, че си потеглих по този начин

" Обидно е да се приказва непрекъснато за килограмите на Михайлов и Божинов "

И до момента в който сме на вратарска тематика, школата на Левски за следващ път потвърди, че може да създава качествени играчи на този пост. Доказателство за това беше прекосяването на Иван Андонов във Фиорентина. Младокът съвсем година имаше досег и с мъжкия отбор, което неизбежно му оказа помощ да развие още повече своите качества. Светло се обрисува бъдещето и пред Пламен Андреев. 16-годишният пазач е младежки национал на България, а сега " учи поминък " от батковците по време на лагера в Умаг.

Деликатна пък остава обстановката с Николай Кръстев. През пролетта се обрисува да бъде избор №3, което надали го прави доста благополучен. През есента Кръстев изгуби борбата за титулярното място с Николай Михайлов, като не убеди и в дребното мачове, когато попадна измежду стартовите 11.
 Снимка 491501
Източник:

Вратарската алтернатива в Левски е позитивен знак за протичащото се в клуба. Създаването на " здравословна " конкуренция постоянно оказва помощ за цялостното развиване на тима. Оттук насетне " сините " би трябвало да мислят за укрепване и на останалите нужни постове, които да спомогнат за смяната на клуба през задаващата се значима футболна пролет.
 Защитник се сбогува с Левски
Защитник се сбогува с Левски

Анте Върличак надали ще остане в отбора

А Микулич или Михайлов, значимото е победител в този самостоятелен спор да бъде...Левски.
 Снимка 515048
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР