Подготвили сме проект за бюджет за 2022 г., който е ...

Подготвили сме проект за бюджет за 2022 г., който е

Кабинетът има готов проект за бюджет 2022

Подготвили сме план за бюджет за 2022 година , който е базисен сюжет , даващ насоки за подкрепяне на бизнеса, опазване на функционалността на обществената система, което включва грижата за майките, пенсионерите, децата. Това обяви министър председателят Стефан Янев в тв изявление , в което направи самобитен бърз обзор на свършеното от двете служебни държавни управления . Кабинетът подготвя промени в Закона за социалните поръчки, касаещи ин хаус процедурите, които ще бъдат внесени за диспути в новия парламент. Янев беше безапелационен , че въпросът с възложените поръчки за градежа на отсечките на Автомагистрала " Хемус " , които към момента нямат разрешителни, е освен легален , само че и честен .

" Обещах да не натрапвам локдаун и го спазих. Ваксинацията не е наложителна , макар че ограниченията навеждат на тази мисъл. Хората макар че са задоволително умни, с цел да схващат нещата " , разяснява министър председателят . Той акцентира , че целта на държавното управление е да се запази функционирането на страната и в това време да не се стига до претоварване на лечебните заведения . Според Янев кабинетът се е справил с преодоляването на пандемията и заболелите от КОВИД-19 понижават . Премиерът е безапелационен , че зеленият сертификат работи.

Янев твърди, че държавният глава Румен Радев не се е месил директно в нито едно решаване на Министерски съвет . Трябва да намерим метод като общество да изкореним корупцията и за промени в законодателството, съобщи Янев. Той би обмислил покана за министър в новото държавно управление , в случай че я получи, само че единствено в случай че е склонен с политиките, които се оферират . Янев показа , че желае да бъде запомнен като министър председател с метода , по който се пробва да показва , че индивидът на този пост би трябвало да приказва умерено, разбрано и в реакциите си да бъде воден от клетвата си.Източник: duma.bg