Подготовката за погребението на кралица Елизабет II завладя вниманието на

...
Подготовката за погребението на кралица Елизабет II завладя вниманието на
Коментари Харесай

Първите стъпки на крал Чарлз III: Какво предстои след погребението на кралицата

Подготовката за погребението на кралица Елизабет II завладя вниманието на нацията повече от седмица. След като тя бъде заровена обаче за Англия стартира нова глава, а точно – ръководството на крал Чарлз III. Какво ще се случи в първите седмици и месеци от него, споделя The Guardian.
Какво се случва след погребението?
След погребението в Уестминстър ковчегът на кралицата ще бъде пренесен в замъка Уиндзор, където ще има работа в параклиса „ Сейнт Джордж “. Тя ще бъде заровена в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка, дружно с татко си, майка си и праха на сестра си.

Ковчегът на починалия ѝ брачен партньор, принц Филип, който умря предходната година, също ще бъде изместен от кралския трезор в параклиса „ Сейнт Джордж “, с цел да бъде заровен при кралицата, както двойката изиска приживе.
Кога е коронацията на крал Чарлз III?
Когато кралицата умря, тронът незабавно мина към наследника Чарлз – нейния наследник и някогашен принц на Уелс. Той публично ще бъде коронясан за крал на гала, която може да се състои напролет или лятото на идната година.

През последните 900 години – от Уилям Завоевателя насам – коронацията се организира в Уестминстърското абатство.

За разлика от кралските сватби, коронацията е държавен мотив – държавното управление заплаща за нея и избира листата с посетители.
Каква корона ще носи?
Архиепископът на Кентърбъри ще сложи короната на Свети Едуард, която датира от 1661 година, върху главата на Чарлз. Това е емблематичната солидна златна корона, която е обсипана с 444 цветни скъпоценни камъка, в това число рубини, гранати, сапфири и турмалини, изпълнена с лилаво кадифе в центъра и украсена с кожа. Тя се носи от монарха единствено сега на самата коронация, частично тъй като тежи 2.23 кг.

St Edward’s Crown is used at the moment of #coronation. The crown was made for #CharlesII in 1661. Due it’s weight (2.23kg) it is carried, rather than worn during the coronation procession. #RoyalCollectionSeasonhttps://t.co/hb0WvZUwhfpic.twitter.com/PPQDfR02Xg
— Royal Collection Trust (@RCT) January 14, 2018

Можем ли да чакаме и други ритуали?
Коронациите са обичайни събития, макар че стана ясно, че крал Чарлз би желал по-скромна версия спрямо коронацията на кралица Елизабет II през 1953 година

Все отново той ще бъде претрупан със скъпоценности. Освен короната на Свети Едуард, той ще получи коронационния пръстен, наименуван брачната халка на Англия, който се слага на четвъртия пръст на дясната ръка на монарха и се употребява от 1831 година насам.

Ще му бъде връчен и жезъл, датиращ от 1661 година, който е бил употребен при всяка коронация от този момент. През 1910 година крал Джордж V прибавя диаманта Cullinan I, 3106-каратов камък, открит в Южна Африка през 1905 година

Принц Чарлз ще получи и две златни армили, които да символизират връзката на монарха с народа.
Къде ще живее крал Чарлз?
Около 100 чиновници на Кларънс Хаус, където Чарлз и неговата брачна половинка Камила са живели до гибелта на кралицата, са получили уведомление, че могат да изгубят работата си, тъй като той към този момент няма да живее там.

Въпреки че знаем, че крал Чарлз напуща Кларънс Хаус, не знаем къде се мести. Кралица Елизабет II има няколко резиденции, в това число Бъкингамския замък, Балморал и замъка Уиндзор.

Все още няма публично известие, само че се чака новият монарх да живее в Бъкингамския замък, който Чарлз смята за значим знак на монархията.

Въпреки това Бъкингамският замък сега е в развой на ремонт, финансиран от държавния бюджет, на стойност 369 млн. паунда, който няма да бъде приключен до 2027 година Това може да значи, че Чарлз и Камила ще забавят преместването си.
Какво ще се промени при крал Чарлз III?
Като крал на конституционна монархия Чарлз не може да промени толкоз доста, защото единствено определеният парламент може да основава и приема законодателство. Тази система е подкрепена от упованието, че кралят ще остане политически безпристрастен, макар че Чарлз е прочут като буен бранител на няколко дела, в това число климатичната рецесия.

В последните седмици се зародиха и спекулации, че ще бъдат взети решения за понижаване на разноските на кралското семейство.

Една значима област ще бъде към модернизирането на връзките със страните от Британската общественост. Той е коментирал преди на среща на върха на Британската общественост желанието си да „ задълбочи личното си схващане за трайното влияние на робството “. Неговата коронация идва след мощно подложеното на критика кралско турне на принц Уилям в карибските страни и решението на Барбадос да в профил кралицата като държавен глава.
Какво ще се случи с кралските заповеди?
Кралските варанти са знак за самопризнание, предоставян за избрани артикули и услуги. Те се връчват от кралицата и са скъп маркетингов инструмент, който разрешава на притежателите им да слагат кралския герб на своите артикули и да го употребяват при рекламите за своите услуги.

Кралските заповеди, издадени от кралицата, ще станат невалидни две години след гибелта ѝ, което ще даде време на фирмите да отстранен герба от опаковките и рекламите си. Ако крал Чарлз III желае да им даде друга кралска заповед, тогава те могат да получат оценката още веднъж.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР