Подготовката за изборите, които ще се проведат на 2 април,

...
Подготовката за изборите, които ще се проведат на 2 април,
Коментари Харесай

Външно министерство: Разкриваме до 740 секции за гласуване в 62 държави

Подготовката за изборите, които ще се проведат на 2 април, върви с цялостна мощ. Това включва и обезпечаването правото на глас и за сънародниците ни зад граница. 

" До преди 2 години процесът по подготовката и организацията на изборите в чужбина беше с естествена цикличност с размер сред 150-400 секции, то сме в интервала от 2021 година сме на прага да проведем избори за 5-и път с три разнообразни редакции на Изборния кодекс, касаещи изборите зад граница. За последните две години министерството натрупа опит, с който да създаде сполучливо избори със 700 секции, ситуирани на съвсем всички континенти ", съобщи дипломат Калин Анастасов, съобщи Дарик.

По думите му стана ясно, че с приключването на периода за подаване на заявление за гласоподаване на 7-март завърши и първият стадий от подготовката на изборите зад граница.

Очакванията на Министерство на външните работи са изборни секции отвън страната да бъдат направени в 62 страни. След изработен разбор и решение на ЦИК(днес или утре) ще бъдат избрани местата и секциите им в тези страни. Очакваният брой е сред 730 и 740.

Прогнозният брой секции в другите страни е:

Турция - малко над 160;

Англия - малко над 115 във ;

Федерална Република Германия - 74;

Испания - 64;

Съединени американски щати - 56;

Италия - 26;

Нидерландия - 23;

Гърция - към 20;

Канада - към 16;

Франция - 16.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР