Подготовката за готвене на телешки език е минимална, но самото

...
Подготовката за готвене на телешки език е минимална, но самото
Коментари Харесай

Колко време се вари телешки език

Подготовката за готвене на телешки език е минимална, само че самото готвене лишава няколко часа. Резултатът обаче си заслужава.

Трудно се намира език като подбор за продажба в супермаркетите. В околните реномирани месарски магазини обаче сигурно ще е разполагаем. Месото би трябвало да е твърдо и без сечения.

Повечето телешки езици ще имат сивкав нюанс, а тъмните петна по тях са постоянно срещани. Това не трябва да ви тормози, защото кожата по този начин или другояче се отстранява преди ястие.

Преди варене изтъркайте телешкия език с четка, изплакнете щедро и изрежете слюнчените жлези, които са ситуирани от двете страни на основата му.

Сложете телешкия език във вряща вода. Варете го за към 3-3,5 часа. Сметнете водата след 40 минути. След като заври заменената вода, можете да добавите цялостен лук, обелен и измит. Добавете обичани подправки, да вземем за пример бял пипер, майорана, бахар, дафинов лист. Ако е належащо, прибавете още вода. Накрая прибавете сол на усет.

Гответе езика в тенджера, затрупан с похлупак. Надупчете езика с вилица, с цел да ревизирате дали е подготвен – би трябвало да е доста мек.

След като се свари, го поставете за 5-10 минути в студена вода, не го оставяйте да изстине изцяло, отстранете кожата му, като я обелите.

Сервирайте телешкия езика топъл с масло, картофи и люти сосове. Сготвеният език може да се сервира и леден със сос тартар и хрян. Със сварения телешки език може да приготвите език в масло.

Добър вкус!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР