Подготовката за днешната среща на върха започна от нулата, всички

...
Подготовката за днешната среща на върха започна от нулата, всички
Коментари Харесай

Димитър Цанчев: Подготовката за днешната среща на върха започна от нулата, всички бяха резервирани

Подготовката за днешната среща на върха стартира от нулата, всички бяха резервирани. България съумя да заложи тематиката за Западна Европа в европейския дневен ред. В този дневен ред има тематики за съгласуваност, дигиталност, превоз, въпроси за миграцията и върховенството на закона. Това съобщи непрекъснатият представител на България в Европейски Съюз Димитър Цанчев в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Политическата страна на декларацията има специфики. Част от тях са, че някой от страните в Европейски Съюз не одобряват Косово за самостоятелна страна. Тази декларация е съгласувана и бе призната и от водачите ", сподели още той.

"Всяка страна напредва по отношение на напъните и заслугите си. В Европейския съюз има открит механизъм. Дневният ред планува съответни начинания. Всяка такава среща е добър знак, тъй като тя ще докара до крайни решения ", добави Цанчев.

„ Тази тематика ще бъде обсъждана в ЕНП и ПЕС, само че динамичните събития ще имат отражение на договарянията довечера на среща на 28 страни. Европейските водачи ще обсъдят довечера дейностите си и по какъв начин да се резервира иранската нуклеарна стратегия. Европейският съюз е управителен от желанието за единна позиция “, съобщи още Цанчев по тематиката за нуклеарната договорка за Иран.

"Възстановяването на разговора с Турция беше доста значим. Варненската среща имаше значение и за това да се покаже, че ние може да се явим като медиатор сред Европейски Съюз и Турция ", разяснява Димитър Цанчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР