Подготовката на следващия летен сезон ще стартира с търгове с

...
Подготовката на следващия летен сезон ще стартира с търгове с
Коментари Харесай

Обявяват тайни търгове за 21 плажа от януари

Подготовката на идващия летен сезон ще започва с търгове с скрито наддаване за отдаване чартърен на морски плажове в интервала януари - февруари 2023 година, оповестиха от Министерство на туризма.

Процедурите ще се организират в сходство с Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване чартърен на обекти - изключителна държавна благосъстоятелност, обособени елементи от крайбрежната плажна линия - морски плажове в областите Добрич, Варна и Бургас.

Като наблюдаващи на провеждането на тръжните процедури ще бъдат поканени представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и КПКОНПИ.

Заповедите за оповестяване на търговете ще бъдат оповестени минимум 30 дни преди крайния период за подаване на заявките за присъединяване на интернет страница на Министерство на туризма, в раздел " Обяви и търгове ", поддиректория " Търгове за наем на плажове ", с оповестени дата, час и място за осъществяване на търга. Условията и условията към претендентите за присъединяване в процедурата са разказани в тръжна документи, която ще се продава по ред, разказан в заповедта за търга. Огледът на обектите ще може да се прави от закупилите тръжни документи без да е предварителна поръчка.

Търгове ще бъдат оповестени за плаж Икантлъка 1 в област Добрич, община Каварна, в област Варна - за плажовете в община Варна Чайка - централен 1, Минерален басейн - север, Буните 2 - запад, Буните 2 - изток и Фичоза - част 2, в община Аврен - Романтика, Камчия - север 1 и Камчия - север 2, в община Долни чифлик - Шкорпиловци - юг, и в община Бяла - Бяла - централен III и Бяла - Чайка, в област Бургас - плажовете в община Несебър Обзор - детски лагери, Елените 1 и Несебър - остарял град, в община Поморие - Къмпинг Ахелой - част 3 и Поморие - буната, в община Приморско - Стамополу - Перла и Младост - ММЦ, и в община Царево - Караагач, Къмпинг - Юг, Царево - Попски, и Устие на река Велека.

След като бъдат съобразени условия като ход на висящи правосъдни производства и вероятните периоди на наемните контракти, ще бъде осъществена спомагателна преценка дали да бъдат открити процедури за отдаване чартърен и на следните обекти - изключителна държавна благосъстоятелност, обособени елементи от крайбрежната плажна линия, представляващи морски плажове: Кабакум - централен и Кабакум - Юг в региона на Варна и в Бургаска област - Сарафово - юг, Созопол - запад, и Василико.

Инвестиционен интерес за наемане на обект от списъка на неохраняемите морски плажове извън посочените може да бъде деклариран до 31 януари 2023 г. в Министерството на туризма. Специализираната администрация на институцията прегледа предложенията и ще реши опциите, допустимостта и годността на съответния обект да бъде предан чартърен по законоустановения ред, посредством осъществяване на търг с скрито наддаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР