Подготовката на женския хандбален клуб Бяла за предстоящите срещи от

...
Подготовката на женския хандбален клуб Бяла за предстоящите срещи от
Коментари Харесай

Треньорката на хандбален клуб Бяла Виктория Жосан: Подготовката за евротурнирите преминава много добре

Подготовката на женския хандбален клуб Бяла за идните срещи от европейския клубен шампионат " ЕHF European Cup Women " минава доста добре. Двата дуела против гръцкия тим Анагениси Арта ще се състоят на 15-и и на 16-и октомври тази година в зала " Арена Бяла ", сподели за Българска телеграфна агенция украинската треньорка на клуба от Бяла, Русенско, Виктория Жосан. Както е известно, единствено за година след сформирането си женският хандбален тим от дребния град записа требъл в един сезон - завоюва купата и шампионската купа на България, както и купата от държавното състезание по плажен хандбал.

" Искаме да се представим чудесно против гръцкия отбор ", сподели Жосан.

През лятната подготовка до момента тимът изигра  три контролни срещи, в които реализира три победи - една против румънския Униря Доброещ и още две против ХК Търновград (Велико Търново) през миналия уикенд, когато беше и формалното показване на състава за идната акция.

В края на седмицата предстоят още два другарски мача. Беленският отбор ще се изправи на 30 септември (петък) против женския народен тим на България по хандбал в Габрово, а на 2 октомври (неделя) ще одобри в Бяла румънския ЧСМ Слатина.

Жосан изясни, че в тима упражняват 17 състезателки. Сред тях са и трите нови попълнения - вратарката Таня Чернявска и дясното крило Валерия Горенко, които са от Украйна, както и Мария Маслева.

Кметът на Бяла Димитър Славов сподели за Българска телеграфна агенция, че повече от половината места в залата към този момент са заети за идните два дуела с гръцкия отбор.

Той напомни, че по предложение на почитателите неотдавна е било сложено началото на дарителска акция. Целта е със събраните от нея средства да се покрият част от разноските за срещите от евротурнира.

" На всеки донор се дава пропуск за двата дуела против гръцкия отбор. Клубът получава разнообразни по мярка суми като подаяние - сред 20 и 300 лв., като до момента са събрани общо към 4500 лв. ", изясни Славов.

Той осведоми, че зала " Арена Бяла " е получила лиценз и в нея може да се провеждат мачове от европейски шампионати. Наскоро е било сложено и ново светлинно табло.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР