Подгорица. Подкрепа за Черна гора по пътя ѝ към Европейския

...
Подгорица. Подкрепа за Черна гора по пътя ѝ към Европейския
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова се срещна с делегация от Комисията по европейска интеграция към парламента на Черна гора

Подгорица. Подкрепа за Черна гора по пътя ѝ към Европейския съюз разискаха министър Лиляна Павлова и представители на Комисията по европейска интеграция към Народното събрание на Черна гора по време на среща през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 . Делегацията бе водена от ръководителя на комисията господин Адриян Вуксанович.
При диалозите министър Павлова се спря върху обичайно положителното съдействие сред България и Черна гора през годините. „ Черна гора може да разчита както на политическа, по този начин и на експертна поддръжка от страна на България в евроинтеграционните процеси. Важно е да поддържаме страната ви, защото тя е най-напреднала в договарянията за Европейски Съюз “, сподели още министърът за Българското председателство пред делегацията. Нейните представители благодариха за приноса на нашата страна за това всяка държава-кандидат да бъде оценена съгласно личните ѝ заслуги и прогрес по повод интеграцията към Европейски Съюз, а не достиженията на всички страни от района да се преглеждат пакетно.
„ С представителите на черногорската делегация бяхме безапелационни, че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз бе Балканско председателство, поставяйки района във фокуса на европейския дневен ред. Днес по този приоритет интензивно работи Австрийското председателство, а по-късно повече от година – тематиката ще застъпи и Хърватското председателство “, добави министър Павлова. Тя акцентира, че както за Западните Балкани е значимо да са част от Европа, по този начин и за Европа е значимо те да са част от нея.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР