Podesta Group и Mercury Public Affairs са двете частни компании,

...
Podesta Group и Mercury Public Affairs са двете частни компании,
Коментари Харесай

В обвинението към шефа на предизборната кампания на Тръмп лъсна връзка с Хилари Клинтън

Podesta Group и Mercury Public Affairs са двете частни компании, които не са били оповестени при изказването на специфичния прокурор Робърт Мълър при повдигането на обвиняванията против Пол Манафорт и неговия настоятелен сътрудник Рик Гейтс . Това заяви NBC, базирайки се на свои източници от обкръжението на Мълър.
Става въпрос за консултанти, посредством които Манафорт и Гейтс са лобирали през 2012 година в интерес на някогашния украински президент Виктор Янукович и украинското държавно управление по това време.
В обвинителното умозаключение на съдията, утвърдено през вчерашния ден (30 октомври) от жури на федералния окръг Колумбия, тези компании бяха обозначени с " А " и " Б ". Телевизия ABC също удостоверява, че под инициала " А " стои името на Mercury Public Affairs, а под " Б " - Podesta Group, учредена през 1988 година от Тони Подеста – по-големия брат на старши ръководителя на предизборната президентска акция на Хилари Клинтън Джон Подеста .
Медията удостовери още данните на Politico, че Тони Подеста си е подал оставката като началник на компанията през вчерашния ден и е дал цялостния действен и финансов надзор на основния изпълнителен шеф Кимбърли Фрит.
Миналата седмица NBC първи оповестиха, че Мълър проверява дали активността на компанията подхожда на американския закон за задграничните сътрудници. Според медията, инспекцията е била инициирана по отношение на някогашния началник на предизборната акция на Доналд Тръмп – Пол Манафорт – и контактите му с украинско държавно управление по време на ръководството на Виктор Янукович.
Вчера, 30 октомври, Мълър повдигна на Манафорт и бизнес колегата му Рик Гейтс 12 обвинявания. Те включват " скрит план, ориентиран към Съединени американски щати ", " скрит план за пране на пари ", " осъществяване на активност в качеството си на нерегистриран сътрудник с задгранични сили ", " разпространяване на погрешни и подвеждащи изказвания за спазването на наредбите от Закона за регистрация на задграничните сътрудници ", както и " отвод да даде информация за активите си в задгранични банки и финансови доклади ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР