Поддръжниците на Украйна няма да се разколебаят, заяви президентът на

...
Поддръжниците на Украйна няма да се разколебаят, заяви президентът на
Коментари Харесай

Байдън със сериозно предупреждение към Путин

Поддръжниците на Украйна " няма да се разколебаят ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън след днешните диалози с президента Володимир Зеленски, който направи изненадващо посещаване в Хирошима за срещата на върха на Г-7.

Русия " няма да пречупи нашата решителност " да поддържа Украйна, съобщи Байдън пред кореспонденти след края на тридневната среща на върха, на която украинският водач притегли вниманието по време на дипломатическите диалози.

" Ние няма да се разколебаем, Путин няма да пречупи нашата решителност, както си мислеше, че може ", сподели Байдън.

Зеленски дойде в японския град след пробив в дългогодишната си акция за приемане на утвърждението на Вашингтон съдружниците да доставят създадени в Съединени американски щати изтребители, в това число F-16.

Представителите на Съединени американски щати не бяха склонни да се съгласят, като се позоваха на разноските и времето, нужни за образование, както и на риска от по-нататъшна ескалация на спора.

Но Байдън съобщи, че е получил " изрично увещание от Зеленски, че те няма да го употребяват, с цел да продължат и да се придвижат към съветската територия ".

" Където и да се намират съветските войски в границите на Украйна и региона, те ще могат да създадат това ", добави той.

В неделя Вашингтон показа и нов пакет оръжия за Зеленски, който разчита на запада за доставки, с цел да отблъсне 15-месечната съветска инвазия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР