Поддръжката на автомобила – с 20-30 % по-скъпа тази есен. Разходите

...
Поддръжката на автомобила – с 20-30 % по-скъпа тази есен.
Разходите
Коментари Харесай

Поддръжката на автомобила-тази есен ще е по-скъпа

Поддръжката на автомобила – с 20-30 % по-скъпа тази есен.

Разходите за подготовка на колите за идните месеци – порастват, регистрират автосервизите на прага на зимата.

По-високи по отношение на предходната година са и цените на ремонтите, сервизното обслужване, както и на наложителните застраховки и паркирането. Колко повече би трябвало да приготвят водачите?

Още в първите дни на есента автомонтьорите в сервизите започнаха техническите инспекции на колите за идните месеци на пътя.

„ Това е по-тежкият сезон за водачите. Тук подготовката би трябвало да е на равнище, с цел да можем да бъдем безвредни на пътя ”, описа Георги Илиев, притежател на автосервиз.

„ Едно от значимите неща е да сме готови преди да имаме потребност, а не когато имаме потребност и тогава да стартираме да звъним и да търсим помощ. Лятото, в случай че можем да отложим, зимата не можем. Не би трябвало като завали снега да вървим да слагаме гумите ”, изясни автоекспертът Филип Лазаров.

Освен разноските за подготовка за зимата, в края на годината идват и други, непредвидени, разходи по обслужване на колата, пресмята автомобилният специалист.

„ Свикнали сме налозите и „ Гражданската отговорност ” да бъдат в края на годината, само че това към този момент зависи от времето на регистрацията. Трябва да си ги разпределите през годината тези разноски ”, посочи Лазаров.

За да проверим – с какъв брой повече ще заплащат водачите тази есен за поддръжка на колите – първо влизаме в автосервиз.

„ Подготовката на един автомобил за зимните месеци включва гумите, светлините да се ревизират, течностите за чистачки, както и да подготвим комплект за снегопочистване, инспекция на грайфер ”, изясни автонехникът Васил Велчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg