Поддържането на с право се счита за ценно предимство. Ако

...
Поддържането на с право се счита за ценно предимство. Ако
Коментари Харесай

Битумните керемиди и техните качества

Поддържането на с право се смята за скъпо преимущество. Ако една или повече прилежащи битумни керемиди са развалени, не е належащо да премахнете изцяло покрива и да инсталирате нов; задоволително е да замените единствено развалената част на покрива. Препоръчително е развалената зона да се смени с материал с сходен цвят и качество, от който се предлага да се запасите с аварийна опаковка от същата серия, от която е формиран целият покрив. Замяната на малко парче покрив обаче разрешава някои цветови вариации, тъй че е възможно да се употребява даже и  малко по-различен цвят.  

Поетапна технология на полагане
Битумни керемиди – освен красиви, само че и извънредно здрави
Битумните керемиди са  превъзходен покривен материал, който е освен хубав, само че и в същото време се отличава със забележителна издръжливост и изд...
Прочети повече
 Етапите на работа по построяването на покривна система с гъвкаво покритие от битумни керемиди се правят в общоприета поредност за всички типове покриви. Първо се приготвя основата, по-късно се прави маркировката, слага се определеният за подреждането материал, конфигурират се спомагателните детайли. Същите дейности се правят при монтиране на битумни керемиди, само че има някои софтуерни тънкости, които в този момент ще проучваме.

Етап # 1: Процес на подготовка на основата

 Гъвкавите битумни керемиди се слагат върху здрава облицовка, направена от дъски с ръбове или набраздени такива, както и върху влагоустойчив шперплат с маркировка FSF или OSB-3 плоскости. Материалът за главното устройство би трябвало да бъде с непрекъсната дебелина, което е изключително значимо, в случай че се употребяват дъски. При устройството на решетката е належащо да се съблюдават софтуерните хлабини, нужни за обезпечаване на линейното уголемение на материала при положение на навлажняване. Между дъските и плочите би трябвало да са оставени 3-5 мм „ пролуки “. Дъската се поставя по стрехите, започвайки от долния борд на покрива. Плочите са инсталирани по този начин, че резултатът да прилича тухлена зидария, т.е. не би трябвало да има кръстовидни връзки. Допустимо е да не се оставят празнини или да се понижава размерът им, в случай че устройството се прави през лятото.

Монтирането на битумните керемиди е извънредно елементарен развой, който просто би трябвало да бъде добре изследван.
Керемиди прочистват въздуха
Екип от университета на Калифорния създаде покритие за керемиди, което пречиства околния въздух, съобщи Българска телеграфна агенция. Сместа от титанов дву...
Прочети повече
Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР