Поддържането на МиГ-овете ни струва десетки милиони. Има търг в

...
Поддържането на МиГ-овете ни струва десетки милиони. Има търг в
Коментари Харесай

Няма да изпращаме наши военни в Украйна, пропуснахме възможността да заменим старите МиГ-ове

„ Поддържането на МиГ-овете ни коства десетки милиони. Има търг сега и има две предложения за даване на мотори. Ще извадим от въоръжение тези самолети след доста дребен брой години и те няма да са нужни на никого. Други страни си дадоха остарялото въоръжение и получиха друго, или доста съществени обезщетения. Ние пропуснахме тази опция “, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев пред БТВ.  

По думите му няма информация българските МиГ-ове да са търсени.

„ Полша и Словакия предоставиха техните самолети преди няколко месеца. Беше основана тази авиационна коалиция от страни съдружници, които се сплотиха към даването на F-16. Украйна не демонстрира интерес към нашите МиГ-ове “, добави Тагарев.

Той разяснява и помощта за Украйна и решението на Народното събрание.

„ Имаше случаи с решението от 9 декември, чиято първа точка е изпълнена. Тя споделя какво тъкмо да се даде. Седма точка е изпълнена до някаква степен, която приказва за освежаване на муниции. Не е изпълнена шеста точка, която споделя да продължи да се оказването на военнотехническа помощ на Украйна според от декларираните потребности и нашите благоприятни условия “, добави военният министър.

Ние сме зложелател за Русия, част сме от НАТО, имаме най-големите гаранции за сигурност и защита, добави той.

„ Не става дума за въпрос за изпращане на наши военни в Украйна “, сподели Тагарев.

„ Това, което считам да направя е да се срещна с наследството е като изтегля някои документи, които към този момент са вкарани в Народното събрание. Например капиталовата стратегия по две аргументи – едната е, че би трябвало да се срещна доста задълбочено с тази с включените в нея планове, втората причина е, че изненадващо малко и двете приложения в тази стратегия бяха засекретени. Това са плановете, които Министерството на защитата има намерение да реализира до 2032 година, а цената им е за милиарди “, посочи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР