Поддържането на къщата подредена и чиста понякога може да бъде

...
Поддържането на къщата подредена и чиста понякога може да бъде
Коментари Харесай

12 правила, които трябва да спазвате за чист дом всеки ден

Поддържането на къщата подредена и чиста от време на време може да бъде мъчно, изключително в случай че имате дребни деца или в случай че сте доста заети. Достатъчни са няколко часа, откакто сте почистили и някъде в къщата още веднъж се появяват огнища на безвластие.

В тази публикация ще ви срещнем с ежедневните привички и правила, с цел да бъде вашия дом постоянно спретнат и чист.

Поддържането на къщата подредено - потребни привички

1. Редовно изхвърляне на неизползвани предмети

Ако е мъчно да стартираме с цялостен обзор на всички неща, които имаме и да изхвърлим тези, които не са употребявани, си коства да въведем най-малко правилото един за един. Купувайки ново нещо, ние се отърваваме от остарялото, което извършва същата функционалност. 

2. Определете място за всяко нещо

Всеки продукт би трябвало да има несъмнено място в дома ни. Тогава е доста по-лесно да го намерите, съхранявате и върнете назад. 

3. Връщане на нещата назад

Това също е доста значимо вярно. Много по-лесно е да го намерите след това, вместо да " обърнете " къщата с цел да го търсите.

4. План за разчистване
Как банята да светне за 5 минути
Баните са минимум обичаната зона за разчистване на всяка една стопанка, само че това е належащо зло. Неприятно е да отделяш часове и усили...
Прочети повече
Подреждането с проект за разчистване е отправната точка, в случай че това да стане по-бързо. Графикът за разчистване е доста значим, зашото в един миг ще вършиме всичко " автоматизирано " и безпорядъка бързо ще изчезне.

5. Разпределение на отговорностите

Всеки от членовете на семейството би трябвало да се грижи и за поддържането на реда в къщата. Методите на делене могат да бъдат разнообразни. Най-добре е, всеки да прави това, което най-вече избира. Както се споделя, в този случай " работата върви ".

6. Направете го незабавно

Избърсването на плота, дъската за рязане, слагането на облеклата в дрешника, избърсването на петна или прахуляк е най-добре да се създадат незабавно. Повечето петна и нечистотия се отстраняват най-лесно незабавно след появяването им. Отнема малко време, казусът е решен и не си коства да го отлагате за по-късно.
5 необикновени трика за ослепителен и чист дом идващи от Китай!
Както всички ние сме добре осведомени, китайският народ се слави като една от най-дисциплинираните народи.Този народ, безусловно постоянно ни...
Прочети повече
7. Измиване незабавно след хранене

Безпорядъкът в кухнята няма да го има, в случай че измивате съдовете незабавно след хранене. Защото в противоположен случай става ужасяващ хаос...

8. Оправете леглото заран

Това не би трябвало даже да се разяснява!  Самото наслаждение от престоя в подредена стая заран ви дава доста сила.

9. Изчистете плота незабавно след приготвянето на храната
Домът ни може да заблести от непорочност с тези подправки и билки
Много преди появяването на актуалните перилни препарати за пране и разчистване, бабите ни са успявали  да поддържат сполучливо чисти дом...
Прочети повече
Сигурно няма по-лош миг заран от този, когато влезем в кухнята след вкусна вечеря и всички неща с които сме приготвили ядене са на плота. Почистете го още преди нейното сервиране!

10. Многозадачност

Много самостоятелни кухненски задания, като разчистване на чайника или нареждане на шкафа с почистващи препарати, могат да бъдат изпълнени за няколко минути, до момента в който ние по този начин или другояче чакаме водата да заври да вземем за пример.

11. Почиствайте душа, тоалетната и мивката в банята след всяка приложимост (отнема единствено няколко минути).

12. Почиствайте за 15 минути всеки ден. Отделете време за това и го направете бързо. Включете цялото семейство (можете даже да вършиме състезания).

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР