Поддържана от слушатели нестопанска радиостанция за класическа музика в Северна

...
Поддържана от слушатели нестопанска радиостанция за класическа музика в Северна
Коментари Харесай

Радиостанцията в Северна Каролина вече ще излъчва целия сезон на Метрополитън Опера в Ню Йорк въпреки предишните възражения относно съдържанието

Поддържана от слушатели нестопанска радиостанция за класическа музика в Северна Каролина споделя, че в този момент ще излъчва цялостния сезон на фамозната Метрополитън опера в Ню Йорк, отменяйки по-ранно решение да не се излъчват шест представления заради възражения против „ тематики и език за възрастни “, съдържащи се в оперите.

През август 24-часовата радиостанция за класическа музика, WCPE, изпрати писмо до слушателите, обясняващо за какво шест осъществявания на Met са били счетени за несъответствуващи за лъчение, цитирайки език, тематики за възрастни и в един случай възражения против потреблението на небиблейски текстове.

Но в малко изказване, оповестено в обществените медии в четвъртък, станцията, която обслужва региона Raleigh-Durham в Северна Каролина, сподели, че към този момент е решила да излъчи целия сезон 2023-2024, откакто „ изслуша нашите поддръжници, слушатели и обществеността. ”

„ Персоналът и доброволците на The Classical Station са отдадени на нашата задача да създадем света по-добро място, като осигурим умерено леговище от грижите на света и като изградим общественост за всички, обединени от споделената обич към Great Classical Музика “, сподели станцията.

Радиостанция за класическа музика в Северна Каролина споделя, че няма да излъчва представленията на Метрополитън Опера на " Dead Man Walking " (на снимката) и пет други продукции заради възражения против наличието в шоутата. Радиостанция за класическа музика в Северна Каролина заяви, че няма да излъчва представленията на Метрополитън Опера на „ Dead Man Walking “ (на снимката) и пет други продукции заради възражения против наличието в шоутата. Анджела Вайс/AFP/Getty Images

Решението идва по време на сезон, в който Метрополитън опера е избрала да покаже нови творби отвън типичния оперен канон и написани от хора, които е по-малко евентуално да бъдат показани на видно място в света на операта.

Дебора Проктър, президентът на радиостанцията, по-рано сподели, че е възразила против излъчването на шестте опери, с цел да „ резервира доверието на слушателите “.

„ Искаме родителите да знаят, че могат да оставят нашата станция да пуска за децата си, тъй като нашите излъчвания са без тематики за възрастни или нецензурни думи “, сподели тя в писмото от август.

Но в изказване, споделено с CNN, Метрополитън опера сподели, че всички представления следват напътствията на FCC по отношение на хули и подозрителен език.

WCPE в този момент ще излъчи „ X: Животът и времето на Малкълм X “, откакто преди този момент съобщи, че намира операта за „ несъответствуваща за необятна публика “, тъй като „ се занимава с тематики за възрастни и съдържа афектиран език “.

Операта, композирана от Антъни Дейвис и сложена от номинирания за Тони режисьор Робърт О’Хара, носи „ оперен преразказ на живота на водача на гражданските права “ и включва най-вече негър актьорски състав, съгласно Met.

Станцията ще излъчи и пет други опери, „ El Niño “, „ Florencia en el Amazona “, „ Dead Man Walking “, „ Fire Shut Up in My Bones “ и „ The Hours “, макар предходните възражения.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР