Поддържа сумарна скорост от 1200Mbps за безжично предаване на данни

...
Поддържа сумарна скорост от 1200Mbps за безжично предаване на данни
Коментари Харесай

Tenda AC6 – бърз домашен рутер за всеки бюджет

Поддържа сумарна скорост от 1200Mbps за безжично предаване на данни към обвързваните устройства, съвършен за UHD стрийминг и онлайн игри

Tenda AC6 е един от най-достъпните на пазара домашни рутери за 4К стрийминг
(снимки: TechNews.bg)

Рутерът е основен детайл в домашната мрежа и от верния му избор зависи дали ще се възползвате пълноценно от услугата, предоставена от интернет доставчика. Може да имате проблеми със скоростта или покритието, изключително когато свържете в мрежата няколко устройства.

Безжичният рутер Tenda AC6 взема решение сходни проблеми. Това е известно на пазара устройство с опростено ръководство, висока продуктивност и извънредно налична цена от към 50 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция от две години.

Окомплектовка

Tenda AC6 се доставя в солидна кутия със фотография на рутера и изложение на главните характерности, включително Broadcom чип, двубандов Wi-Fi с гигабитовата скорост за UHD стрийминг на видео и игри, смарт ръководство, огромно безжично покритие и елементарно инсталиране.

На кутията ще намерите и сравнителна таблица с няколко други рутера на Tenda, както и скица с характерен сюжет за потребление на устройството. Освен самия рутер в комплекта влизат още захранващ адаптер, мрежов кабел и документи, включително управление за потребителя и гаранция.

Дизайн

Tenda AC6 наподобява впечатляващо и даже футуристично, с очебийно геймърски дизайн и четири външни антени с опция за ориентиране в разнообразни направления. Това е двубандов рутер – две от антените работят в диапазона 2,4GHz, а другите две – в честотната лента 5GHz.

В пространства с доста стаи покритието на 2,4GHz нормално се губи и тук е ролята на честотния диапазон 5GHz, който взема решение този проблем. Нормално, по-близките до рутера устройства работят на 2,4GHz, а по-отдалечените – на 5GHz. Нещо повече, AC6 разрешава по едно и също време потребление и на двете честотни ленти.

На предния панел на рутера са ситуирани голям брой LED знаци със синя подсветка. Те демонстрират разнообразни положения на устройството – дали е обвързван към интернет, кои честотен диапазон е деен, към кои портове са свързани устройства и други

На гърба се намират портовете – един WAN за гигабитова връзка към интернет и три Fast Ehernet врата 100 Mbps за свързване на разнообразни устройства, един от които е смесен с IPTV, плюс гнездо за зареждане, бутон за включване/изключване на Wi-Fi и бутон Reset/WPS.

Отдолу на рутера е залепен стикер с механически данни, има два отсека за закрепване и четири пластмасови крачета. Външната повърхнина е с матово покритие, което не събира пръстови отпечатъци или прахуляк по време на работа.

Производителност

Tenda AC6 е планиран въз основата на 28-нанометров чип Broadcom DCM53578, работещ на тактова периодичност 900 MHz. В рутера са вградени 8MB оперативна памет и 64MB непрекъсната. Честотната лента 2,4GHz обезпечава скорост на безжично предаване на данни 300 Mbps, а скоростта при 5GHz е до 867 Mbps – по този начин сумарно се получават 11670 Mbps при потребление на Wi-Fi стандарта 802.11b/g/n/ac. Това нарежда рутера в категорията устройства AC1200.

Вградени технологии като Beamforming+ и MU-MIMO, мощните усилватели и четирите 5dBi антени обезпечават ориентиран безжичен сигнал до обвързваните устройства във всяко кътче на жилището – за пълноценно преживяване с 4K видео, онлайн игри и други лакоми за честотна лента приложения без разстройства и спиране на връзката.

Смарт рутер

Tenda AC6 e елементарен за инсталиране, конфигурация и ръководство – от надзорен панел с необятен набор от настройки, наличен през уеб-базиран интерфейс. Налично е и мобилно приложение за ръководство на рутера от смарт телефон. Моделът поддържа автоматизирано прекачване на потребителското име и ключова дума от остарелия рутер на новия за по-лесно инсталиране.

Освен типичните за всеки домакински рутер характерности, AC6 предлага функционалност за наставнически надзор, посредством която можете да ограничите достъпа до определени уеб запаси на устройствата, употребени от децата. В допълнение, можете да конфигурирате мрежа за посетители и да зададете ограничавания за време и скорост.

Освен това рутерът поддържа интелигентно обмисляне на интензивността на безжичната връзка, с цел да понижи потреблението на сила – като изключи Wi-Fi през нощта, да вземем за пример.

Наличност и цена

Домашният AC1200 рутер Tenda AC6 е необятно наличен на българския пазар от сътрудниците на китайския производител. Моделът се предлага на цена към 50 лева с включен Данък добавена стойност за крайни клиенти, дружно с 2-годишна гаранция. Това е един от най-достъпните домашни рутери със модерни характерности, устойчиво и необятно покритие за жилища и къщи, със сумарна скорост до 1200 Mbps за обвързваните устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР