Подчертавайки непоколебимата позиция на Атина, външният министър Йоргос Герапетритис каза,

...
Подчертавайки непоколебимата позиция на Атина, външният министър Йоргос Герапетритис каза,
Коментари Харесай

Външният министър на Гърция: Възраженията ни срещу Албания и Северна Македония не са двустранни по своята същност, а засягат европейските достижения на правото

Подчертавайки непоколебимата позиция на Атина, външният министър Йоргос Герапетритис сподели, че възраженията на Гърция против Албания и Северна Македония не са двустранни по своята същина, а засягат европейските постижения на правото, оповестява електронното издание на в..

Говорейки на 28-ата годишна държавна кръгла маса на Economist, той сподели, че европейската вероятност на страните от Западните Балкани зависи от три условия: acquis, интернационално право и контракти, и народна власт и господство на закона.

„ Не може да има отстъпки по тези въпроси “, акцентира той, като в същото време означи твърдата поддръжка на Атина за европейската вероятност на Западните Балкани.

Междувременно министър-председателят Кириакос Мицотакис приветства българския президент Румен Радев в имението Максимос във вторник. Атина и София са изправени пред общо предизвикателство, отправено от новото националистическо държавно управление в Скопие, което умишлено подкопава връзките на Северна Македония с двете й съседки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР