Подбудени от полемиката, която се разгоря в социалните медии относно

...
Подбудени от полемиката, която се разгоря в социалните медии относно
Коментари Харесай

Вижте какво предлагат младите за библиотеката във Варна

Подбудени от полемиката, която се разгоря в обществените медии по отношение на бъдещата постройка на библиотеката в морската столица,  Varna24.bg се допита до младите в града. Причината е, че те са бъдещето и те ще са най-големия ползвател на бъдещия културен дом.

Активните младежи – бъдещи архитекти, дизайнери, проектанти, художници, се сплотиха към концепцията, че най-добре е да се употребява настояща постройка, а не да се стои нова Така с малко средства, само че с доста предпочитание и фикция, тя ще бъде превърната в библиотека.

Скелетът на множеството архитектурни обекти е някаква геометрична структура. За да бъде разчупена тя може с минимални средства да бъде " облечена “ с разнообразна фасада от окачен еталбонд, пана от стъкло или други материали, аргументираха се младежите във Варна. Те се стопираха на няколко съществуващи здания, които посредством фотошоп по задание на Varna24.bg трансфораха в нещо ново и красиво.

Вижте техните оферти:

Паметникът на българо-съветската дружба

Монументът е с куха конструкция. Има огромни зали. В подножието му е построено бомбоубежище, т.е. има пространства. С малко средства той може да бъде трансфорат в неповторим център, освен за библиотека от типичен вид, само че и със зали за цифрово потребление на разнообразни книги, списания, даже за театрални, камерни постановки и други Обектът е колосален. Има място за паркинг. Библиотека там ще облагороди региона, и няма да има потребност от събарянето на другояче неизползваемата бетонна камара.

Сградата на Окръжния съд във Варна

Сградата се намира на площад " Независимост “ – наоколо до Операта, Държавния списък, Катедралата. Може да бъде " облечена “ с разноцветни пана, по този начин ще да бъде контрапункт на постройките към нея, строени през предишния век. Разполага с огромни зали. В градинката зад нея може да бъде самостоятелен под земята паркинг за коли, а по-късно тя да бъде възобновена в настоящия и тип, и там да се организират матинета, четения навън, пленери и други

Сградата на Затвора във Варна

Затворът се намира в географския център на града. Самата постройка е във Викториански жанр, наподобява на дребен палат или цитадела. Може да се трансформира в необикновен юношески център, освен с библиотека, само че и с пространства за други потребни действия.

Проблемът е, че Окръжния съд и Затворът са настоящи. За да бъде осъществен плана на младежите, те би трябвало да бъдат преместени. И до момента в който за Дома на Темида има концепция, то за Затвора такава няма, само че е неотложно, съгласно младежите, той да не се намира в чертите на града. При Паметника на Жеравния рид казусът е, че е държавна благосъстоятелност, която също би трябвало да бъде актувана като общинска, с цел да се осъществя подобен план.

Какво мислите вие за концепциите на младите варненци, по отношение на бъдещата постройка на библиотеката в морската столица на България?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР