Подборът на теми за Председателството беше изключително сполучлив и удачен.

...
Подборът на теми за Председателството беше изключително сполучлив и удачен.
Коментари Харесай

Томислав Дончев за председателството: Българските администрации се справиха фантастично

Подборът на тематики за Председателството беше извънредно успешен и сполучлив. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев на полемика за резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, която Канал 3 излъчва онлайн.

" Не ненадейно българските администрации се оправиха чудесно, даже фантастично ", съобщи той. " Истинската оценка за Председателството може да бъде направена след няколко месеца, когато се види какъв е резултатът ", разяснява Томислав Дончев.

" Към момента получаваме ласкави оценки. Мисля, че те не са от стилистиката на нормалното почитание и уместност ", уточни той.

Според него през днешния ден в Европа " ни липсва повече иновативност, храброст и увереност. Нито един нов проблем не може да бъде решен със остаряла технология ", разгласи вицепремиерът.

„ Дълговата и мигрантската рецесии минаха в комплицирани диалози със главен фокус по какъв начин да се разпредели бюджетният товар. Това значи гледане на целия проблем през националния интерес, а не търсене на общо европейско решение ", разясни той.

" Въпросът на идващите 10 ръководи ще бъде какъв ремонт на демокрацията ще ни е необходим, напрежението ще продължи да се натрупа ", сподели още Томислав Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР