“Подборът на кадрите в МВР е много нисък. Причината е

...
“Подборът на кадрите в МВР е много нисък. Причината е
Коментари Харесай

Николай Радулов: Има лошо разбрана колегиалност, когато става дума за разследване на престъпления

“Подборът на фрагментите в Министерство на вътрешните работи е доста невисок. Причината е ниският престиж на Министерство на вътрешните работи, това понижава потока на претенденти за работа, което постанова кадровите служби да занижават условията ", съобщи в предаването “Тази неделя " някогашният основен секретар и специалист по сигурността Николай Радулов.   

Той изясни, че тези претенденти след 3 години стават началници. 

" За местата зад бюрата хора има. Снижаваме критериите хората, които са на открито на улицата, тъй като там няма претенденти за местата. Тази система стартира да става социална, т.е. работят хора, тъй като няма къде да работят и това е изключително очевидно по дребните обитаеми места ", счита Радулов. 

Той разяснява и случая с Георги Семерджиев, който прегази две девойки в София. Тогава се заприказва и за полицейски чадър и към 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са съдействали на Семерджиев. За тези служители на реда обаче се приказва единствено за дисциплинарни санкции. 

" Има неприятно разбрана колегиалност, когато става дума за следствие на закононарушения, в които има забъркани служители на реда. Освен това има един доста огромен проблем в Министерство на вътрешните работи, а точно по какъв начин се съхраняват доказателствата ", сподели Радулов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР