Подавайки оставка като еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование

...
Подавайки оставка като еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование
Коментари Харесай

Габриел с първи думи за оставката си като еврокомисар

„ Подавайки оставка като еврокомисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, действах отговорно и лоялно към договорите за Европейски Съюз и конституционния ред на Република България. Спазих наредбите на договорите и на Кодекса за държание на членовете на Европейската комисия “.

Това разяснява в обществените мрежи претендентът за министър председател с мандата на ГЕРБ-СДС и някогашен еврокомисар Мария Габриел.

„ За мен бе чест и отговорност да давам отговор за този изчерпателен сектор. Стъпих на най-бързата писта, тъй като скоростният софтуерен прогрес задаваше темпото, от което не желаех Европа да изостава “, добави тя.

„ Настроихме часовника да отброява и по този начин постигнахме доста с личностите, водачите и жителите, които срещнах по време на своите 2076 работни срещи и 1111 конференции и събития “, добави някогашният еврокомисар.

„ В работата ми като еврокомисар съм се водила от една цел: да се превърнем в Европа на мозъците, Европа – водач в нововъведенията, научните проучвания, високите технологии, модерното обучение, Европа на културата. Извървях дълъг път и постигах резултати дружно с всички сътрудници и сътрудници, ангажирани с тематиките в моите ресори. С екипа ми работих за построяването на Европа на гениите, само че и Европа на сърцата. Постигнахме всичко това дружно с Вас – европейските жители. Благодаря ви “, показва още Мария Габриел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР