Подаването на вода към Шумен, кв. Макак“ и селата Панайот

...
Подаването на вода към Шумен, кв. Макак“ и селата Панайот
Коментари Харесай

Авария: Спират водата в Шумен

Подаването на вода към Шумен, кв. „ Макак “ и селата Панайот Волов и Белокопитово ще бъде прекратено от 15:00 часа през днешния ден, заради провокирана повреда от фирмата-изпълнител на довеждащия тръбопровод от язовир „ Тича “, оповестяват на уеб страницата си от " Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Шумен " ООД. 

Дейностите по осъществяване на спешния ремонт се чака да завършат до края на деня, прецизират от водоснабдителното сдружение и допълват, че ще осведомят своите клиенти за хода на ремонта, като им се извиняват за неудобството.  

Нарушено бе водоподаването във високата част на Шумен и на 15 февруари, поради включване на новоизградени водопроводи по план по Оперативна стратегия „ Околна среда “.

Проектът е на стойност 126 564 455 лв. и е от най-мащабните, осъществени в района през последните години. Сред другите главните действия по него са създаване на пречиствателна станция за питейни води за водоснабдителната система на Шумен, за която са в ход последни съгласувателни процедури за акт 16 и се чака да бъде пусната в употреба дружно с новия довеждащ тръбопровод от язовир " Тича ". 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР